Μάρκο Ρίτσο – “Διαλέξαμε τους χειρότερους θαμώνες μπαρ και τους κάναμε υπουργούς”

Καυστικά σχολίασε την πλήρη έλλειψη προετοιμασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στην Ιταλία ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος στη γειτονική χώρα.

Δηκτικός ήταν για άλλη μια φορά ο γγ του ΚΚ Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο, σε συνέντευξή του στο Radio Italia, σχετικά με τις παλινωδίες και την ολιγωρία της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Παρομοίασε τις σχετικές συζητήσεις με αυτές που θα γίνονταν σε ένα μπαρ, μόνο που “διαλέξαμε τους χειρότερους θαμώνες και τους κάναμε υπουργούς”, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει και όσους πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές επιδίδονται σε λεονταρισμούς κατά της κυβέρνησης, χωρίς να αποσύρουν τη στήριξή τους από αυτή, με το φόβο απώλειας της βουλευτικής έδρας. Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα αναφέρει:

Το βλέπουμε από τις προβλέψεις, από τη συζήτηση. Δεν υπάρχει καμία πρόληψη. Ο κορονοϊός άρχισε το Φλεβάρη, τα σχολεία κλείσανε για ένα ολόκληρο εξάμηνο, υπήρξε πλήρως ο χρόνος για πρόληψη. Τώρα ασχολούνται με την αποστασιοποίηση στα λεωφορεία, τα μονοθέσια θρανία… Νομίζω πως μιλάνε σαν να είμαστε σε μπαρ. Μια υπουργός που δεν ξέρει ότι οι μικροί πάνε στο σχολείο με τους γονείς τους και οι μεγάλοι με τα ΜΜΜ. Κι αν ένας δάσκαλος έχει κορονοϊό; Πολλά γίνονται στο περίπου.

Πήγα να δω το βίντεο της Ατζολίνα (σ.σ. υπουργός παιδείας, από το Κίνημ 5 Αστέρων) το 2018, όταν έκανε προεκλογική εκστρατεία. Είναι αναστατωμένη επειδή η κυβέρνηση κάνει αυτό που κάνει και η ίδια το 2020. Μα είναι δυνατόν πριν δυο χρόνια να λες ένα πράγμα κι όταν είσαι κυβέρνηση να κάνεις ακριβώς το αντίθετο;

Αυτό το “περίπου” θα καταστρέψει το δημόσιο σχολείο στην Ιταλία. Η συζήτηση είναι σαν να είμαστε σε μπαρ, αλλά έχουμε διαλέξει τους χειρότερους θαμώνες του μπαρ και τους κάναμε υπουργούς.

Είμαστε στα πρόθυρα της σχολικής χρονιάς και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Με αυτό τον τρόπο λειτουργίας, με αυτό το υπουργείο, με αυτή την κυβέρνηση, αυτή την κύρια, δεν ξέρουμε τι θα γίνει;

Ο Ρέντσι; (σ.σ Ματέο Ρέντσι, πρώην πρωθυπουργός της χώρας και νυν πρόεδρος μικρού κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση) Αυτός θα έπρεπε να πει ή θα κάνουμε αυτό ή θα ρίξω την κυβέρνηση. Πάντα όλοι απειλούν αλλά στο τέλος δε ρίχνουν την κυβέρνηση γιατί φοβούνται πως μαζί με την κυβέρνηση θα διαλυθεί η βουλή και θα πάνε όλοι σπίτια τους”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: