Μαχητική πορεία της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου στην Ύπατη Αρμοστεία του ΗΒ: “Έξω οι Βάσεις – Έξω το ΝΑΤΟ” (ΦΩΤΟ)

Βροντοφωνάζοντας έξω οι βάσεις του θανάτου και όλοι οι ξένοι στρατοί, μέλη και φίλοι της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου πορεύτηκαν σήμερα το πρωί προς την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Βροντοφωνάζοντας έξω οι βάσεις του θανάτου και όλοι οι ξένοι στρατοί, μέλη και φίλοι της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου πορεύτηκαν σήμερα το πρωί προς την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

 Η ΚΠΚ κατήγγειλε τα γενοκτονικά εγκλήματα του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και το αιματοκύλισμα στην Υεμένη, ανέδειξε την εμπλοκή της Κύπρου μέσω των βρετανικών βάσεων και καταδίκασε τη συνενοχή ακόμη μιας κυπριακής κυβέρνησης. Η ΚΠΚ κατήγγειλε δε τη συμμετοχή της Κύπρου στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.  Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει την πάλη για απεμπλοκή της ημικατεχόμενης πατρίδας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η ΚΠΚ τόνισε διά του Εκτελεστικού Γραμματέα της Χρίστου Κουρτελλάρη ότι αγωνίζεται για να επανέλθει στο προσκήνιο η πάλη ενάντια στις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, που αποτελούν μίασμα για τον τόπο μας, ως ορμητήριο αιματοκυλίσματος των λαών και κέντρο παρακολούθησης. 

Οι κομμουνιστές της Κύπρου απαίτησαν το κλείσιμο των βρετανικών βάσεων και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Η ΚΠΚ καταδίκασε τη στάση όλων των κυπριακών κυβερνήσεων που υπηρετούν τους ιμπεριαλιστές. Επανέφερε επίσης την καταγγελία της για αποσιωποίηση της περαιτέρω στρατιωτικοποίησης στα κατεχόμενα από την Τουρκία. Παράλληλα καταδίκασε τις πρόσφατες προκλήσεις της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας ως προς το Κυπριακό, σε συνέχεια της διαχρονικής στάσης του Λονδίνου. 

Διαμηνύοντας ότι κανένας λαός δεν βγαίνει κερδισμένος μέσα από συναλλαγές με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η Πρωτοβουλία διά του Εκτελεστικού της Γραμματέα έστειλε το μήνυμα “ούτε γη, ούτε αέρα, ούτε και νερό στους φονιάδες των λαών”.

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: