Κύμα απεργιών στη Ryanair – Με συκοφάντηση του αγώνα και εσπευσμένη αναγνώριση συνδικάτων απαντά η εταιρεία

Με κοινωνικό αυτοματισμό προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις άσχημες συνθήκες εργασίας ο κολοσσός του low-cost, αναγνωρίζοντας παράλληλα συνδικαλιστική εκπροσώπηση σε περισσότερες χώρες.

Χιλιάδες επιβάτες που ταξιδεύουν με τη Ryanair έχουν λάβει αυτές τις μέρες ειδοποιήσεις για την ακύρωση των πτήσεών τους, όπου η διοίκηση της επιχείρησης καταφέρεται κατά της απεργίας, χαρακτηρίζοντάς την “αχρείαστη”, σε μια προφανή απόπειρα να στρέψει τους επιβάτες κατά του αγώνα των εργαζομένων .

Η 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει τα πληρώματα καμπίνας σε Βέλγιο, Πορτογαλία και Ισπανία για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, σημαίνει την ακύρωση 300 περίπου πτήσεων. Παρά τις διαβεβαιώσεις της επιχείρησης ότι προσφέρει εξαιρετικές αμοιβές και προνόμια στους υπαλλήλους της, εκείνοι κατέρχονται στην απεργία με μια λίστα 34 αιτημάτων, που περιλαμβάνει από “προβλέψιμα ωράρια” μέχρι την “απαλλαγή υποχρέωσης ανοίγματος λογαριασμού σε ιρλανδική τράπεζα”. Εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίζεται πως έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες συνεννόησης με τα συνδικάτα, τα οποία ξεκίνησαν σταδιακά να αναγνωρίζονται μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη. “Θα υπερασπιστούμε το επιχειρηματικό μοντέλου χαμηλού κόστους γιατί είναι αυτό που δίνει στους πελάτες μας αυτό που θέλουν περισσότερο απ’όλα- τα χαμηλότερα ναύλα στην Ευρώπη”.

Προσπαθώντας να περιορίσει την ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση του απεργιακού ρεύματος, καθώς ήδη έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις πιλότοι με έδρα το Δούβλινο για αύριο και το ιταλικό συνδικάτο των εργαζομένων της επιχείρησης για την Τετάρτη, η Ryanair έσπευσε να αναγνωρίσει στο μεγάλο γερμανικό συνδικάτο verdi το δικαίωμα εκπροσώπησης των εργαζομένων καμπίνας, σε συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: