Ξεχείλισε το κέντρο της Ρώμης από κόκκινες σημαίες – Έσκισε το αντικομμουνιστικό ψήφισμα της ΕΕ ο Μάρκο Ρίτσο από το βήμα της διαδήλωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη νέα ιταλική κυβέρνηση, αλλά και το κατάπτυστο ψήφισμα της ΕΕ στην πλατεία Santi Apostoli της Ρώμης.

Μια πολύ ελπιδοφόρα εικόνα μας ήρθε χθες το απόγευμα από την Ιταλία, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα της γειτονικής χώρας πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο σχηματισμό της κυβέρνησης Κόντε, με σύμπραξη του Κινήματος 5 αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά την παραίτηση του Ματέο Σαλβίνι.

Το μήνυμα στην πλατεία Santi Apostoli της Ρώμης ήταν σαφές, όπως αναγραφόταν και στο σύνθημα της εξέδρας: “Για μια ταξική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Κινήματος 5 Αστέρων – Δημοκρατικού Κόμματος, ενάντια στην ΕΕ των τραπεζών και του αντικομμουνισμού”. Ένα μήνυμα που μετέφεραν μυριόστομα χιλιάδες κομμουνιστές, που έφτασαν και από άλλα μέρη της χώρας με πούλμαν, με σημαίες του κόμματος, αλλά και της ΓΛΔ:

H πλατεία τελικά αποδείχθηκε μικρή για το πλήθος των νέων ιδιαίτερα, κομμουνιστών, που πλημμύρισαν κάθε γωνιά της, διατρανώνοντας πως είναι εδώ, έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος των αγώνων και της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος που τόσο χτυπήθηκε – ιδιαίτερα εκ των έσω – στη γείτονα.

Από τους διαδηλωτές, ξεχωρίσαμε τον κύριο με καπέλο –  Στάλιν και κονκάρδες του κόμματος κι όχι μόνο, από βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ.

Στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο γγ του κόμματος, Μάρκο Ρίτσο, αναφέρθηκε στη στήριξη που απολαμβάνει η νέα ιταλική κυβέρνηση από ΕΕ αλλά και ΗΠΑ, ενώ με αφορμή το αισχρό ψήφισμα εξίσωσης ΕΣΣΔ – Ναζιστικής Γερμανίας της ΕΕ, ο Ρίτσο υπενθύμισε πως “αν δε νικούσε ο Κόκκινος Στρατός, σήμερα θα μιλούσαμε γερμανικά. Δεν είναι αστείο”.

Στη συνέχεια, από βήματος στη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε εκτενέστερα στη στάση και των ιταλικών πολιτικών δυνάμεων στο ευρωκοινοβούλιο κατά την ψηφοφορία του διαβόητου πια ψηφίσματος. Είπε πως προφανώς στηρίχθηκε από τη δεξιά γιατί πάντα “κάνουν τη βρωμική δουλειά τους”, αλλά και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), διαβάζοντας μάλιστα μια λίστα με ονόματα ευρωβουλευτών του κόμματος που το υπερψήφισαν. Στάθηκε ιδιαίτερα στο όνομα του Τζόρτζιο Πιζανία, πρώην δημάρχου του Μιλάνου, τον οποίο, όπως είπε, γνωρίζει και προσωπικά, καθώς είχε εκλεγεί παλιότερα βουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης. Υπενθύμισε πως αυτός ο άνθρωπος εξελέγη με το σφυροδρέπανο, ότι τραγουδούσε το “Bandiera Rossa” και ύψωνε τη γροθιά του μόνο και μόνο “για να κάτσει τον κ… στα βουλευτικά έδρανα. Και τώρα υπερψηφίζει αυτό το ψήφισμα. Είναι ντροπή”, δήλωσε ο γγ εν μέσω έντονων σφυριγμάτων αποδοκιμασίας του κοινού προς τον Πιζανία. Ο Ρίτσο πρόσθεσε πως “αυτή είναι η ιστορία ενός είδους “αριστεράς” στη χώρα μας” και τόνισε πως το ψήφισμα δεν έχει μόνο ιστορικό χαρακτήρα, αλλά και άμεσα πολιτικό. Είναι χάρη στην ακροδεξιά όλης της Ευρώπης, που βγάζει εκτός νόμου τα ΚΚ από την Πολωνία ως την Ουγγαρία, αλλά και εκτός ΕΕ, στην Ουκρανία. Υπογράμμισε πως αυτό δε θα κάμψει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών και, σε μια συμβολική κίνηση, έσκισε ένα χαρτί όπου αναγραφόταν ο τίτλος του ψηφίσματος, με τα χρώματα της ΕΕ και το πέταξε στο πλήθος που χειροκροτούσε ενθουσιασμένο: “Το κάνουμε γιατί η ιστορία του ΚΚ στη χώρα μας είναι η ιστορία της αντίστασης, η ιστορία του αντιφασιστικού αγώνα, της παρανομίας”.

Η διαδήλωση έκλεισε με συνθήματα, αλλά και τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν το “Bandiera Rossa” και τον ύμνο της Διεθνούς στα ιταλικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: