Κουβανικό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού

Από τις 25 Γενάρη, κινεζική  εταιρεία με έδρα την πόλη Τσανγκστσούν παράγει το κουβανικό φάρμακο, που έχει επιλεγεί από την Εθνική Επιτροπή Υγείας μαζί με 30 ακόμα φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού.

Μπορεί η Κούβα να γνωρίζει εδώ και δεκαετίες το απάνθρωπο εμπάργκο των ΗΠΑ, με αναπόφευκτες συνέπειες στο σύστημα υγείας της, ωστόσο τα επιτεύγματα που έχει πετύχει στην ιατρική και τη φαρμακευτική μόνο θαυμασμό μπορούν να προκαλέσουν. Ένα ακόμα αποτέλεσμα της πρωτοποριακής έρευνας αιχμής στο νησί της Επανάστασης, το αντιϊκό φάρμακο IFNRec που δημιουργήθηκε στην Κούβα αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα Κινέζων γιατρών στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.  Από τις 25 Γενάρη, κινεζική  εταιρεία με έδρα την πόλη Τσανγκστσούν παράγει το κουβανικό φάρμακο, που έχει επιλεγεί από την Εθνική Επιτροπή Υγείας μαζί με 30 ακόμα φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού. Το IFNrec έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα δράσης, που περιλαμβάνει από λοιμώξεις σχετιζόμενες με τον ΗΙV, μέχρι την ηπατίτιδα Β και Γ και ορισμένες μορφές καρκίνου. Η συνεργασία Κούβας – Κίνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας μετράει αρκετά χρόνια και αναμένεται να να ενταθεί στο μέλλον.

Η έλλειψη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού προς το παρόν, οδηγεί τους Κινέζους γιατρούς στη χρήση ενός συνδυασμού αντιϊκών φαρμάκων και προϊόντων της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, ενώ πειραματίζονται με νέα κοκτέιλ φαρμάκων, ανάμεσά τους το Remsedivir που χρησιμοποιείται κατά του ιού Έμπολα και του Ritonavir που χρησιμοποιείται κατά λοιμώξεων που οφείλονται στον HIV.

Mε πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: