Κουβαλώντας «λάδι στη φωτιά» του πολέμου

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το «μπουρλότο» του πολέμου που γιγαντώνεται θα βυθίσει στο αίμα και στον πόνο πολλούς λαούς της περιοχής, όσο το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ επεκτείνει την κτηνωδία του κατά του Παλαιστινιακού λαού, με πρόσχημα την επίθεση της Χαμάς.

Αρθρο του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη «Kontra News».

Παρατίθεται το άρθρο:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από όλο το φάσμα του ευρωατλαντικού πολιτικού «μπλοκ» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» κ.ά.), δείχνει αποφασισμένη να «βάλει πλάτη» στη μεγαλύτερη δολοφονική επιχείρηση κατά ενός «μαντρωμένου» λαού στη γιγαντιαία παγκόσμια φυλακή, στη Γάζα.

Έχει ήδη σπάσει κάθε «κοντέρ» καταμέτρησης απωλειών, με πάνω από 6.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, 18.000 τραυματίες, 2.500 νεκρά παιδιά, ένα νεκρό κάθε 15 λεπτά. Ο παλαιστινιακός λαός, που βασανίζεται εδώ και 7 ολόκληρες δεκαετίες, σήμερα καίγεται στο γκέτο της Γάζας και πεθαίνει χωρίς φάρμακα, μέσα σε ρημαγμένες νοσοκομειακές μονάδες που στερούνται και τα στοιχειώδη, με ισοπεδωμένα πάνω από 170.000 σπίτια και 140 σχολεία, ακόμη και εκκλησιές, όπως αυτή του Αγίου Πορφυρίου, που άντεξε αιώνες, αλλά σωριάστηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές καταγράφονται και στη Δυτική Όχθη, στο Λίβανο, στη Συρία. Η Μέση Ανατολή άρχισε να φλέγεται, ένα βήμα από την Κύπρο, ούτε δυο βήματα από τη χώρα μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το «μπουρλότο» του πολέμου που γιγαντώνεται θα βυθίσει στο αίμα και στον πόνο πολλούς λαούς της περιοχής, όσο το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ επεκτείνει την κτηνωδία του κατά του Παλαιστινιακού λαού, με πρόσχημα την επίθεση της Χαμάς.

Τα εγκλήματα, που διαδραματίζονται μπροστά μας «δεν ιδρώνουν το αυτί» της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει τη σαφή στήριξη όλων των άλλων πολιτικών κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, που έχει ξεσηκώσει σε όλη τη χώρα ένα μεγάλο «κύμα» αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης, που διαρκώς «φουσκώνει». Οι σύγχρονοι «τεχνοκράτες» του «ψηφιακού κράτους», που μας κυβερνάνε, νομίζουν πως μπορούν να χειραγωγήσουν έναν λαό στηριγμένοι στις πληρωμένες από τους ισραηλινούς ανταποκρίσεις της ΕΡΤ και των άλλων στημένων καναλιών τους. Φαίνεται πως δεν μπορούν να αντλήσουν κανένα πολιτικό συμπέρασμα ούτε από τα αποτελέσματα των πρόσφατων τοπικών εκλογών και έτσι βγαίνουν αληθινά τα όσα από παραδρομή ειπώθηκαν, ότι δηλαδή για την κυβερνητική παράταξη «τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα».

Κρύβουν πίσω από τα λεγόμενα «εθνικά συμφέροντα» την απροκάλυπτη στήριξη στο φονιά, στο ισραηλινό κράτος και το ότι δίνοντάς του πολιτική στήριξη και μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτικό πέρασμα στην πράξη «κουβαλάνε το λάδι», που αύριο θα πέσει στη διευρυμένη «φωτιά» του πολέμου.

Κανένα, όμως, «εθνικό συμφέρον» δεν υπηρετεί η χρήση της Σούδας, της Ελευσίνας, άλλων στρατιωτικών υποδομών της Ελλάδας για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που «ναρκοθετούν» τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό για στηρίξουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και ρίχνουν το ένα μετά το άλλο τα «κομμάτια» του «ντόμινο», που μπορεί να αναφλέξει όλη η περιοχή και τη χώρα μας.

Κανένα «εθνικό συμφέρον» δεν υπηρετούν οι στρατηγικές συμμαχίες με το Ισραήλ, τα σχήματα «3+1» με Κύπρο-Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες, στην πυριτιδαποθήκη μιας περιοχής που βρίθει από ανταγωνισμούς αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Ο λαός μας δεν έχει κανένα «εθνικό συμφέρον» να κινδυνεύει να γίνει «προσάναμμα» ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου γιατί αυτό συμφέρει την «αναβάθμιση» του ρόλου μια «χούφτας» καπιταλιστών, που ελέγχουν την οικονομία και πραγματική εξουσία στην Ελλάδα και «ποντάρουν» σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ισραήλ για την αύξηση των κερδών τους.

Πραγματικό εθνικό συμφέρον του λαού είναι να σταθεί απέναντι στην εγκληματική πολιτική τους και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις συμμαχίες, για να μπει «ταφόπλακα» στο σύστημα που γεννά πολέμους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίου οφέλους με όλους τους λαούς της περιοχής, με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους.”

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: