Κόλαση βομβαρδισμών ξανά στη Γάζα – Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, η δολοφονία ήρθε ως απάντηση υποτιθέμενης “τρομοκρατικής επίθεσης”.

Συνεχίστηκε για ένατη νύχτα χθες το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, κάνοντας τη νύχτα μέρα από τις βόμβες. Πρόσχημα τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Χαμάς την περασμένη εβδομάδα, στα πλαίσια ενός νέου γύρου αντιδράσεων ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ τα τελευταία 13 χρόνια.

https://twitter.com/mohamedGaza23/status/1296538013363838988

Η ένταση έχει εξαπλωθεί και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ένας 16χρονος Παλαιστίνιος, ο Μουχάμαντ Χαμντάν Ματάρ, δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό την Τετάρτη το βράδυ στο χωριό Ντέιρ Αμπού Μασάλ, κοντά στη Ραμάλα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, η δολοφονία ήρθε ως απάντηση υποτιθέμενης “τρομοκρατικής επίθεσης”, ισχυριζόμενος πως ο νεαρός είχε πρόθεση να πετάξει μολότοφ σε πολιτικό όχημα.

Η δολοφονία έρχεται σε μια στιγμή που η Δυτική Όχθη συγκλονίζεται από σειρά διαδηλώσεων των Παλαιστινίων για τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Άμπου Ντάμπι την περασμένη εβδομάδα, με την οποία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονται μόλις η τρίτη αραβική χώρα που αναγνωρίζει διπλωματικά το Ισραήλ, μετά την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

(κεντρική φωτό EFE)

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: