Κλειστή ξανά η πλατεία Ταξίμ για την Εργατική Πρωτομαγιά!

Συνδικάτα της γειτονικής χώρας καταγγέλλουν την απαγόρευση για ακόμη μια φορά από την τουρκική κυβέρνηση του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ.

Η Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (DISK) και άλλα συνδικάτα και ενώσεις της γειτονικής χώρας καταγγέλλουν την απαγόρευση για ακόμη μια φορά από την τουρκική κυβέρνηση του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η πλατεία σύμβολο, στην οποία την Κυριακή 1η Μάη του 1977 στη μεγαλειώδη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των 500.000 διαδηλωτών, σκοτώθηκαν 36 διαδηλωτές και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν από προβοκατόρικη επίθεση Τούρκων παρακρατικών.

Η πλατεία ήταν απαγορευμένος χώρος για τους εργάτες μέχρι το 2010, όταν συγκεντρώθηκαν εκεί εκατοντάδες χιλιάδες για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για να ακολουθήσει πάλι απαγόρευση από την κυβέρνηση το 2013 προφασιζόμενη «θέματα ασφάλειας».

Από εκεί ξεκίνησαν και οι μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις τον Ιούνη του 2013, στις οποίες 8 άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλα τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που εξαπλώθηκαν στη συνέχεια σε όλη την Τουρκία.

Πηγή: Sol

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: