«Και στο ΚΚΕ, της σκληρής σταλινικής γραμμής…» – Η «αγάπη» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ τυφλώνει…

«…δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να έχεις ένα κόμμα που στηρίζει τον Πούτιν (σημείωση δική μας: εννοεί το ΚΚΕ), που στην πλειοψηφία του αποτελείται από γερασμένους συνταξιούχους. Έτσι εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τη ζωή που θέλουμε”»…

Σε σχόλιό του για το άρθρο του Πολ Μέισον στην εφημερίδα «Information» της Δανίας, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Σε… αντίξοες συνθήκες φαίνεται πως δουλεύουν τα διεθνή φερέφωνα της σοσιαλδημοκρατίας. Ενα από αυτά κι ο Paul Mason, μέλος των Εργατικών της Βρετανίας, από τα παραπαίδια του Κόρμπιν παλιότερα, συγγραφέας και πρώην δημοσιογράφος, είπε κι αυτός να ασχοληθεί με την “ευρωπαϊκή αριστερά” σε άρθρο του στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “Information” της Δανίας.

Αυτό λοιπόν το δημοσιογραφικό “αστέρι” προσπάθησε σε ένα 5σέλιδο άρθρο να αναλύσει τα προβλήματα που καλείται να λύσει η “αριστερά”, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Διαπίστωσε ότι “η αριστερά δεν είναι ενωμένη, γιατί άλλοι τάσσονται με τη μεριά της Δύσης, άλλοι με τη Ρωσία και κάποιοι άλλοι δεν παίρνουν θέση”.

Το… περισπούδαστο συμπέρασμα που βγάζει αναφερόμενος στην Ελλάδα είναι το εξής:

“Αντί να τσακώνονται στις διάφορες χώρες οι αριστεροί, θα ‘πρεπε να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα, όπου εκεί πριν 20 χρόνια διασπάστηκε η αριστερά, στο πιο μετριοπαθές κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ασπάζεται τη δυτική δημοκρατία και στο ΚΚΕ, της σκληρής σταλινικής γραμμής. Είναι μια καλή λύση αυτή, γιατί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να έχεις ένα κόμμα που στηρίζει τον Πούτιν (σημείωση δική μας: εννοεί το ΚΚΕ), που στην πλειοψηφία του αποτελείται από γερασμένους συνταξιούχους. Ετσι εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τη ζωή που θέλουμε”.

Καταρχάς είναι φανερή η αντι-ΚΚΕ εμπάθεια του αρθρογράφου και η προσπάθειά του να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, οι χρονολογικές ανακρίβειες στο παραπάνω απόσπασμα του άρθρου του Paul Mason βγάζουν μάτι, ενώ πιπιλάει τη γνωστή καραμέλα της ευρωατλαντικης προπαγάνδας ότι “πας μη ΝΑΤΟικός είναι με τον Πούτιν”.

Θα ήταν, βέβαια, υπερβολή το να ζητήσουμε από εκείνους που έχουν “πυξίδα” τους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να είναι αντικειμενικοί στις εκτιμήσεις τους, τουλάχιστον να έχουν στοιχειωδώς διαβάσει για τις θέσεις του ΚΚΕ, το οποίο καταδίκασε την απαράδεκτη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Πολύ περισσότερο δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε να κατανοηθεί από τον παραπάνω αρθρογράφο το σύνθημα του ΚΚΕ: “Δεν επιλέγουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, δεν επιλέγουμε ληστή. Είμαστε με τους λαούς”.

Ωστόσο, ο αρθρογράφος εκτίθεται ανεπανόρθωτα και με τους ισχυρισμούς του περί κόμματος συνταξιούχων, που φανερώνουν ότι εκτός από την άγνοια (;) για τη δύναμη του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας, στους νέους και τις νέες, μάλλον του έδωσαν σκονάκι… χωρίς φωτογραφίες. Γι’ αυτό δεν είδε π.χ. ούτε την αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚΕ από τη ρώσικη και αμερικανική πρεσβεία, αλλά και τις άλλες διαδηλώσεις που συμμετείχαν χιλιάδες νέων. Τι να πούμε… έχει όντως αντιξοότητες το ρεπορτάζ της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, αλλά κι αυτός δεν ήξερε, δεν ρώταγε;».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: