Kαι πέμπτο εμβόλιο κατά του COVID-19 στα σκαριά στην Κούβα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βισέντε Πέρες, διευθυντή του Κέντρου Εμβολίων Φίνλεϊ την Τρίτη, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του εμβολίου είναι ότι αναπτύχθηκε ειδικά για τον εμβολιασμό ατόμων που ήδη ανάρρωσαν από την ασθένεια. 

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα επιτεύγματα της Κούβας στον τομέα της βιοτεχνολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση φυσικά αυτό το διάστημα στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ή μάλλον, για την ακρίβεια, των εμβολίων, καθώς το νησί της επανάστασης έχει ήδη σε φάση κλινικών μελετών τέσσερα εμβόλια κατά της νόσου, ανακοινώνοντας μάλιστα πως πλέον στη λίστα θα προστεθεί και πέμπτο υποψήφιο εμβόλιο, το Soberana 01-A.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βισέντε Πέρες, διευθυντή του Κέντρου Εμβολίων Φίνλεϊ την Τρίτη, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του εμβολίου είναι ότι αναπτύχθηκε ειδικά για τον εμβολιασμό ατόμων που ήδη ανάρρωσαν από την ασθένεια.

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι κλινικές έρευνες των προηγούμενων εμβολίων, με την τρίτη φάση των δοκιμών να έχει ήδη ξεκινήσει για το εμβόλιο Soberana-02, με τη συμμετοχή 44.000 εθελοντών στην Αβάνα, ηλικίας 18-80 ετών. “Νιώθω πολύ χαρούμενη. Ελπίζω να έχει καλό αποτέλεσμα, όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλο τον κόσμο” δήλωσε στο Reuters η 83χρονη συνταξιούχος Μαρία ντελ Κάρμεν Ροντρίγκες, μετά την πρώτη δόση που έλαβε σε κλινική στην παλιά πόλη της Αβάνας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η τρίτη φάση και για το Soberana-01, που κρίθηκε εξαιρετικά ασφαλές στις προηγούμενες φάσεις, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα υποψήφια εμβόλια. Οι αρχές της χώρας έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιάσουν το σύνολο του πληθυσμού, προτείνοντας το εμβόλιο ακόμα και σε όσους τουρίστες το επιθυμούν. Παράλληλα, ήδη μια σειρά από γειτονικές χώρες, όπως το Μεξικό, η Τζαμάικα και η Βενεζουέλα, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου σε περίπτωση επιτυχίας των δοκιμών.

Την ικανοποίησή του για την εξαιρετική πορεία του εμβολιαστικού σχεδίου εξέφρασε σε συνάντησή του με την υπεύθυνη ομάδα επιστημόνων εξέφρασε και ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, δηλώνοντας πως “Πλησιάζουμε τη στιγμή που θα μπορούμε με ασφάλεια να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό σε μαζική κλίμακα, κι αυτά τα νέα φτάνουν από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε μια έξαρση που μας έκανε να δουλέψουμε πιο σκληρά από όλες για να την ελέγξουμε”, ζητώντας παράλληλα από τον πληθυσμό να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα για το επόμενο διάστημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: