“Η Ρώμη έχει γονατίσει” – Κινητοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος ενάντια στη δημοτική αρχή ανήμερα των πολιούχων της ιταλικής πρωτεύουσας (ΦΩΤΟ)

Οι κομμουνιστές διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη στηριζόμενη από το Κίνημα 5 Αστέρων δήμαρχο της αιώνιας πόλης Βιρτζίνια Ράτζι, που ενάντια στις κάλπικες υποσχέσεις εφάρμοσε μέτρα που χειροτέρευσαν τη ζωή των κατοίκων.

Με αγωνιστικό τρόπο έδωσαν το παρών στη μεγάλη γιορτή της Ρώμης, που συμπίπτει με εκείνη των πολιούχων της, Πέτρου και Παύλου στις 29 Ιουνίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εμβληματική πλατεία Καμπιντόλιο. Τηρώντας αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας, σε μια χώρα που ακόμα δοκιμάζεται, παρά τη μεγάλη ύφεση σε σχέση με τρεις μήνες πριν, από τον κορονοϊό, τα μέλη και οι φίλοι του κομμουνιστικού κόμματος ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στις έωλες υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής της Βιρτζίνια Ράτζι από το Κίνημα 5 Αστέρων. Όπως σημείωνε στο κάλεσμά του για τη διαδήλωση ο γγ του κόμματος Μάρκο Ρίτσο:

“Λένε πως όταν μιλάς για τη Ρώμη πρέπει να το κάνεις μπροστά στους κάδους απορριμάτων, μιλώντας με τους μαγαζάτορες των καταστημάτων που κλείνουν, μιλώντας για την κρίση του τουρισμού λόγω κόβιντ, που βρήκε τη δήμαρχο Ράτζι και τη δημοτική αρχή να μην κάνουν τίποτα. Εμείς αντίθετα σκεφτήκαμε να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης, σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της πόλης και του κόσμου.

To κάνουμε επειδή θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, το κάνουμε γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να σπάσουμε το σύμφωνο σταθερότητας για να μιλήσουμε για πολιτική γιατί δεν υπάρχει καμία πολιτική με προοπτική αλλαγής που να μην ξεκινά από τη ρήξη με το σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ.

Αποκομιδή απορριμάτων, ΜΜΜ που δε λειτουργούν, αυτή η κρίση που γονατίζει τους μικρεμπόρους, τη ζωή στις συνοικίες, τα πιο αδύναμα στρώματα..

Το Κίνημα 5 Αστέρων κέρδισε τις εκλογές σε αυτή την πόλη ξεκινώντας από σωστές προτάσεις, ωστόσο μετά έπραξε ακριβώς τα αντίθετα. Τίποτε δεν άλλαξα, αντίθετα μάλιστα τα πράγματα χειροτέρευσαν.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: