Γυναίκα στην Ιαπωνία κόλλησε κορονοϊό από άντρα που τον μετέδιδε επίτηδες στο πλήθος

Η 30χρονη δούλευε σε παμπ όπου πήγε επίτηδες ο άντρας μόλις διαγνώστηκε με κορονοϊό, μέχρι που εξομολογήθηκε την κατάστασή του σε άλλο υπάλληλο και συνελήφθη.

Η πανδημία του κορονοϊού αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη σημασία της αλληλεγγύης, με πολλές σκηνές κυριολεκτικά αυτοθυσίας να διαδραματίζονται ιδίως στα νοσοκομεία των πιο πληττόμενων περιοχών, όπως και κάθε κρίση ωστόσο, φέρνει στην επιφάνεια και πιο σκοτεινές πτυχές ενός ευτυχώς περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kyodonews, μια 30χρονη περίπου γυναίκα από την πόλη Τογιότα στην περιφέρεια Αϊτσί της Ιαπωνίας, φέρεται να κόλλησε με τον ιό από έναν 50χρονο άντρα στην κοντινή πόλη Γκαμαγκόρι. Τίποτε ιδιαίτερο ως εδώ, με τη διαφορά ότι ο άντρας φέρεται να ήρθε επίτηδες στην παμπ όπου εργαζόταν η γυναίκα προκειμένου να διαδώσει πιο εύκολα τον ιό.

Ο άντρας είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό στις 4 Μάρτη, μια μέρα μετά τους ηλικιωμένους γονείς του, αντί όμως να μείνει σε καραντίνα, όπως του είπαν οι αρχές, είπε στους γονείς του ότι θα πάει “να εξαπλώσει τον ιό” και πήγε σε ένα μπαρ και μια φιλιπιννέζικη παμπ στο Γκαμαγκόρι. Έμεινε περίπου 15 λεπτά στο μπαρ, χωρίς να αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας του, και στη συνέχεια πήγε στην παμπ, όπου έμεινε 40 λεπτά, τραγούδησε καραόκε και έβαλε το χέρι του γύρω από εργαζόμενη της παμπ που καθόταν δίπλα του.

Ο άντρας είπε σε άλλο εργαζόμενο ότι είναι θετικός στον ιό, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και το κέντρο υγείας. Οι αστυνομικοί μπήκαν με προστατευτικές στολές στο κατάστημα για να το συλλάβουν, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση από τις υγιειονομικές αρχές. Από την ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα, προέκυψε ότι τουλάχιστον μία γυναίκα μολύνθηκε από τον κορονοϊό, η οποία ανέβασε πυρετό λίγες μέρες μετά,  βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και προγραμματίζεται η νοσηλεία της. Μαζί με τη γυναίκα ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιφέρεια Αϊτσί ανέρχεται σε 111, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός στη χώρα μετά την περιφέρεια Χοκάιντο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: