Guardian: Συντριπτικά αντίθετοι οι Έλληνες στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Την αντίθεση τους στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία εκφράζουν οι Έλληνες, με συντριπτικά ποσοστά, όπως προκύπτει από μια διεθνή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Guardian», επιβεβαιώνοντας ότι πλατιά τμήματα του ελληνικού λαού διαφωνούν με την πολιτική της πολεμικής εμπλοκής

Την αντίθεση τους στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία εκφράζουν οι Έλληνες, με συντριπτικά ποσοστά, όπως προκύπτει από μια διεθνή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Guardian», επιβεβαιώνοντας ότι πλατιά τμήματα του ελληνικού λαού διαφωνούν με την πολιτική της πολεμικής εμπλοκής που έχουν εγκρίνει με την ψήφο τους η κυβέρνηση, καθώς επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με τελευταίο παράδειγμα το ψήφισμα – πολεμικό ντελίριο του ευρωκοινοβουλίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν άνθρωποι από 25 χώρες και -σύμφωνα με την εφημερίδα διαπιστώθηκε ότι «σε 13 δυτικές ή αγγλόφωνες χώρες ένας πυρήνας δέκα κρατών στηρίζει την συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων προς την Ρωσία, ενώ η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ιταλία διαφοροποιούνται».

Στο θέμα της αποστολή όπλων στην Ουκρανία, η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε έναν πίνακα, όπου οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα εμφανίζονται να συμφωνούν σε ένα ποσοστό περίπου στο 25%. Για τις αντίθετες γνώμες δεν εμφανίζονται κάποιες διαβαθμίσεις (π.χ. δεν ξέρω/δεν απαντώ), όμως προκύπτει ότι δεν υπάρχει συμφωνία με μια τέτοια κίνηση.

Στην δημοσκόπηση υπάρχουν κι άλλα ευρήματα, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός λαός -έστω και με αντιφάσεις και συγχύσεις για τον χαρακτήρα του πολέμου που διεξάγεται ανάμεσα σε δύο ληστές- δεν δέχεται το κυρίαρχο ευρωατλαντικό αφήγημα.

Για παράδειγμα το 43% των Ελλήνων πιστεύει ότι «η Δύση χρησιμοποίησε την Ουκρανία ως βάση για να απειλήσει τη Ρωσία», ενώ το 37% πιστεύει ότι ο βασικός υπαίτιος του πολέμου είναι η Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη δημοσκόπηση που καταγράφει την αντίθεση του ελληνικού λαού στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, αφού τα ίδια στοιχεία – με κάποιες διαβαθμίσεις – έχουν δώσει και δημοσκοπήσεις ελληνικών εταιρειών. Το γεγονός ότι αυτές τις δημοσκοπήσεις τις τρώει η αφάνεια κάθε άλλο παρά δύσκολο είναι να ερμηνευτεί…

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: