“Γελιούνται αν πιστεύουν πως θα μπορέσουν να ξαναγράψουν την ιστορία που γράφτηκε οριστικά κι αμετάκλητα με το αίμα τον λαών” – Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση μνημείου Σοβιετικού στρατάρχη στην Πράγα

“Πρόκειται για προσβολή στον τσεχικό λαό και τη συμβολή του στον αντιφασιστικό αγώνα, όπως και στη μνήμη των 140000 στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που έπεσαν στην Τσεχοσλοβακία.”

Την έντονη καταδίκη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας προκαλεί η πρωτοβουλία δημάρχου στην Πράγα να απομακρύνει το άγαλμα του Σοβιετικού στρατάρχη Κόνεφ, για να μπει σε μουσείο, προφανώς αντικομμουνιστικού χαρακτήρα. Η ανακοίνωση υπενθυμίζει τις τεράστιες θυσίες του Κόκκινου Στρατού για την απελευθέρωση της πόλης και άλλων τμημάτων της τότε Τσεχοσλοβακίας και προειδοποιεί ότι θα πέσει στο κενό η απόπειρα ξαναγραψίματος της ιστορίας που φέρει τη σφραγίδα από το αίμα των λαών:

Η γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας καταδικάζει και καταγέλλει στους λαούς της Ευρώπης την προκλητική και αισχρή ενέργεια των τοπικών αρχών της Πράγας να απομακρύνουν το άγαλμα του Ιβάν Στεπάνοβιτς Κόνεφ, που διήθυνε τις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσαν την Πράγα και τμήμα της Τσεχοσλοβακίας από το ναζιστικό ζυγό.

Εκμεταλλευόμενες τον περιορισμό της κυκλοφορίας λόγω πανδημίας κορονοϊού, και προφανώς με τη στήριξη της τσεχικής κυβέρνησης, oι αρχές της πόλης προχώρησαν στην απομάκρυνση του σοβιετικού μνημείου, συμβόλου του αντιφασιστικού αγώνα των λαών. Πρέπει να προστεθεί επίσης πως είναι απίστευτο και ντροπιαστικό ότι οι κυβερνητικές αρχές, κάτω από συνθήκες τόσο έκτακτες και παρότι ευθύνη τους θα ήταν να ασχολούνται με την πανδημία κορονοϊού 24 ώρες, αφιερώνουν χρόνο και δυνάμεις σε τέτοιου είδους ενέργειες για να διαστρεβλώσουν την ιστορία.

Πρόκειται για άλλη μία αντικομμουνιστική ενέργεια που υποκινείται από τον αντικομμουνισμό της ΕΕ και την πρόσφατη ντροπιαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για προσβολή στον τσεχικό λαό και τη συμβολή του στον αντιφασιστικό αγώνα, όπως και στη μνήμη των 140000 στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που έπεσαν στην Τσεχοσλοβακία. Γελιούνται αν πιστεύουν πως με τέτοια χυδαιότητα, και ακόμα με την υπουλία ενός κλέφτη, κρυφά από τον κόσμο, θα μπορέσουν να ξαναγράψουν την ιστορία που γράφτηκε οριστικά κι αμετάκλητα με το αίμα τον λαών.

Απαιτούμε αυτή η απαράδεκτη απόφαση να ανακληθεί άμεσα και το άγαλμα του στρατηγού Κόνεφ να επιστρέψει στην τοποθεσία του.

(κεντρική φωτό από Sputnik.com)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: