Το Facebook κατέβασε εκατοντάδες αντινατοϊκές σελίδες

Με πρόσχημα το “ρωσικό δάχτυλο” ο πολυεθνικός γίγαντας κατέβασε εκατοντάδες σελίδες αντινατοϊκού περιεχομένου σε μια σειρά χώρες.

O αμερικανικός κολοσσός του ίντερνετ, Facebook, κατάργησε την Πέμπτη εκατοντάδες σελίδες με αντιΝΑΤΟικό -κυρίως- περιεχόμενο, ισχυριζόμενο ότι είναι ψευδείς και ουσιαστικά διαχειρίζονται από υπαλλήλους του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Sputnik» (Σπούτνικ).

Συγκεκριμένα ο αμερικανικός κολοσσός του ίντερνετ, δήλωσε ότι οι 364 σελίδες και οι λογαριασμοί που καταργήθηκαν, είχαν σχεδόν 800.000 οπαδούς και είχαν ξοδέψει περίπου 135.000 δολάρια σε διαφημίσεις στην πλατφόρμα από τον Οκτώβρη του 2013 έως αυτόν το μήνα. Οι χώρες που φιλοξενούσαν τους λογαριασμούς ήταν η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Γεωργία και η Μολδαβία.

Από την πλευρά του, το «Σπούτνικ» ανέφερε ότι η απόφαση ήταν «σαφώς πολιτική στη φύση της, και συνιστά πρακτικά λογοκρισία» προσθέτοντας ότι επτά σελίδες του πρακτορείου «στις γειτονικές χώρες έχουν αποκλειστεί».

Επιπλέον, το Facebook αφαίρεσε άλλες 107 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς από την Ουκρανία, επίσης με την πρόφαση ότι μετέδιδαν αντιουκρανικό περιεχόμενο ως «μέρος ενός δικτύου» που προέρχεται από τη Ρωσία.

Από: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: