Ευρωπαϊκή Ένωση: Σε πλήρη λειτουργία τα «αντιτρομοκρατικά» ραντάρ για να φιμώσει την αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους

Τη στιγμή που το Ισραήλ κλιμακώνει την άγρια σφαγή των Παλαιστινίων, ξεσηκώνοντας ένα συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα, οι δυνάμεις του ευρωατλαντικού τόξου στοχοποιούν τους λαούς, με όπλο τη λεγόμενη «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Τη στιγμή που το Ισραήλ κλιμακώνει την άγρια σφαγή των Παλαιστινίων, ξεσηκώνοντας ένα συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα, οι δυνάμεις του ευρωατλαντικού τόξου στοχοποιούν τους λαούς, με όπλο τη λεγόμενη «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών, μαζί με τις ΗΠΑ, επιστρατεύουν το αντιδραστικό «αντιτρομοκρατικό» νομοθετικό πλαίσιο για να στηρίξουν το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, να επιβάλουν στους λαούς «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, για την ανεμπόδιστη προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους στη Μέση Ανατολή.

Στη Γαλλία και τη Γερμανία οι κυβερνήσεις απαγορεύουν διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, στο Βέλγιο και τη Βρετανία απολύουν οδηγούς του μετρό που εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους Παλαιστίνιους1.

Στις ΗΠΑ, όσοι εργαζόμενοι έχουν κάνει ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με hashtag #FreePalestine ή #SaveGaza («Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Σώστε τη Γάζα») συμπεριλαμβάνονται στη χαφιέδικη ιστοσελίδα «παγκόσμιας ροής» https://anti-israel-employee.co.il με τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας ή αντισημίτες, ενώ στο Instagram, σε προφίλ χρηστών με τη λέξη Παλαιστίνιος, η αυτόματη αγγλική μετάφραση εμφάνιζε τη λέξη «τρομοκράτης»2.

Μέχρι και η δήλωση του γγ του ΟΗΕ, Α. Γκουτέρες, για το αυτονόητο, ότι «οι επιθέσεις της “Χαμάς” δεν έγιναν στο κενό», χαρακτηρίστηκε από τον πρέσβη του Ισραήλ στον ΟΗΕ «κατανόηση για την τρομοκρατία», ζητώντας την παραίτησή του.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα ελάχιστα περιστατικά μιας τεράστιας «τρομο-υστερίας» που έχουν εξαπολύσει ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αξιοποιώντας το γιγάντιο αντιδραστικό νομοθετικό πλέγμα, που, στο όνομα της «πάταξης της τρομοκρατίας», ανάγει σε «υπέρτατο νόμο» την κρατική καταστολή και βία.

Το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ

Με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου 2001 προωθήθηκε στις ΗΠΑ ο πολυ-τρομονόμος «Patriot Act». Αντίστοιχα, στην ΕΕ εκδόθηκαν η απόφαση 2001/931/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, που σε ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ κατάρτιζε «Λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων»3, καθώς και η 2002/475/ΔΕΥ για «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» («ευρωτρομονόμος»), που με τη σκόπιμη αοριστία στην περιγραφή των «τρομοκρατικών εγκλημάτων» επιδίωκε να «τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί» κάθε αγωνιστική δράση και συλλογικό φορέα που αντιπαλεύει, αμφισβητεί ή ενοχλεί την αστική εξουσία.

Ακολούθησε καταιγισμός αντιδραστικών μέτρων με αιχμή την «καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης», με απώτερο στόχο να συκοφαντηθεί και να ποινικοποιηθεί η αγωνιστική δράση, ακόμα και οι ιδέες που αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Από τα νομοθετικά μέτρα της ΕΕ ξεχωρίζουν:

Η «τρομο-Οδηγία» 2017/541, που αντικατέστησε τους προηγούμενους «τρομονόμους» προς το χειρότερο και διεύρυνε τόσο πολύ το περιεχόμενο των αδικημάτων που χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικά» (κυβερνοεπιθέσεις, πρόκληση σε «τρομοκρατικό έγκλημα», παροχή και λήψη εκπαίδευσης, ταξίδια στο εξωτερικό με σκοπό τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διευκόλυνση ταξιδιών, προπαρασκευαστικές πράξεις, ακόμη και ηθική αυτουργία σε …ηθική αυτουργία!), ώστε με τη σκόπιμη ασάφεια και ευρύτητα εννοιών, όρων και ορισμών να μπορούν να χαρακτηριστούν «τρομοκρατικά εγκλήματα» μορφές αγωνιστικής δράσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η έκφραση σκέψης και γνώμης, η πολιτική – ιδεολογική αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Με την απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ, τα κράτη – μέλη της ΕΕ πρέπει να προβλέπουν ως ποινικά αδικήματα και να τιμωρούν μεταξύ άλλων τη «δημόσια επιδοκιμασία, ή άρνηση, ή χονδροειδή υποτίμηση της σοβαρότητας όσον αφορά εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και εγκλήματα πολέμου (…)». Οι προβλέψεις αυτές στοχοποιούν οποιαδήποτε αντίληψη δεν στοιχίζεται με την άθλια προπαγανδιστική εκστρατεία του ψέματος και της συκοφαντίας του ευρωατλαντισμού. Επιδιώκεται και μ’ αυτόν τον τρόπο η ποινικοποίηση κάθε άποψης που αντιμάχεται την παραχάραξη της Ιστορίας που έγραψαν οι λαοί με την πάλη τους και η προσαρμογή της στο χυδαίο και ανιστόρητο αφήγημα της εξίσωσης κομμουνισμού – ναζισμού.

Αυτή ακριβώς η διάταξη χρησιμοποιήθηκε σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που σήμερα είναι μέλη της ΕΕ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Βαλτικές χώρες) για να ποινικοποιήσουν την «άρνηση των εγκλημάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος» ή την «επιδοκιμασία του κομμουνιστικού συστήματος», εξαπολύοντας πογκρόμ ενάντια στα Κομμουνιστικά Κόμματα και τους κομμουνιστές, την ίδια στιγμή που η αστική τάξη των χωρών αυτών αποκαθιστούσε τις ναζιστικές, φασιστικές συμμορίες και τους συνεργάτες των ναζί, όπως τα Wafen SS.

Φιμώνουν κάθε φωνή που αμφισβητεί την ευρωατλαντική προπαγάνδα

Η Οδηγία 2018/1808 επέκτεινε τις διατάξεις του «τρομονόμου» και στα οπτικοακουστικά μέσα, προβλέποντας την απαγόρευση περιεχομένου που «εμπεριέχει οποιαδήποτε υποκίνηση σε βία ή μίσος» και «δημόσια πρόκληση για τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος».

Τις σκοτεινές, αντιδραστικές αυτές διατάξεις έσπευσε να εντάξει στην ελληνική ποινική νομοθεσία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (που εξαπατούσε προεκλογικά υποσχόμενος κατάργηση του «τρομονόμου») στο άρθρο 187Α του ΠΚ, ενώ όσες δεν πρόλαβε, τις ενσωμάτωσε η κυβέρνηση της ΝΔ στο ΜΕΡΟΣ Γ’ του Ν. 4689/2020.

Μάλιστα, η τελευταία, με τον λεγόμενο «μουσικό τρομονόμο», επέκτεινε στην καλλιτεχνική δημιουργία τις διατάξεις για τη «δημόσια πρόκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα» μέσω των οπτικοακουστικών μέσων και του διαδικτύου, επιβάλλοντας τη λογοκρισία και στην Τέχνη.

Το τι εννοούν πάντως η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της με τον όρο «δημόσια πρόκληση για τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος», το ξεκαθάρισαν τα δικαστήρια της Δανίας (κατά τα σοσιαλδημοκρατικά πρότυπα) καταδικάζοντας έξι άτομα το 2008, με την κατηγορία της ενίσχυσης «τρομοκρατικών» οργανώσεων. Το …έγκλημά τους ήταν οι σχέσεις τους με εταιρεία που τύπωνε μπλουζάκια με το λογότυπο των FARC-EP της Κολομβίας και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Αλλά και το 2011, καταδικάστηκε ο αντιστασιακός Αντον Νίλσεν, πρόεδρος της Οργάνωσης Αντιστασιακών στη Δανία, επειδή συγκέντρωνε οικονομική ενίσχυση για τις FARC-ΕP και το PFLP. Μάλιστα, η σελίδα ομάδας υποστηρικτών του Δανού αντιστασιακού στο Facebook (Meta), κατέβηκε αμέσως, με την αιτιολογία ότι «ομάδες που είναι τρομοκρατικές, απειλητικές ή σπείρουν το μίσος είναι ανεπιθύμητες».

Επίσης, ο κανονισμός 2021/784 «για την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο» επιβάλλει την άμεση αφαίρεση περιεχομένου που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις θεωρούν «τρομοκρατικό» ή ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία». Οι αρμόδιες αρχές των κρατών – μελών εκδίδουν εντολές, με σκοπό την αφαίρεση «τρομοκρατικού περιεχομένου ή την απενεργοποίηση της πρόσβασης σε αυτό σε όλα τα κράτη – μέλη».

Οι πάροχοι υπηρεσιών, δηλαδή οι όμιλοι του διαδικτύου με τα κολοσσιαία κέρδη, πρέπει να συμμορφώνονται στις εντολές αυτές εντός μίας ώρας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που στηρίζει με όλα τα μέσα το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, έσπευσε στις 25/10/2023 να παρουσιάσει νομοσχέδιο που ενσωματώνει στην εθνική νομοθεσία τον παραπάνω κανονισμό.

Θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο

Δίπλα σε όλα αυτά:

Ενα τεράστιο πλέγμα μηχανισμών φακελώματος εξαπλώθηκε στην ΕΕ με τον Κανονισμό Eurodack (τεράστια βάση αποθήκευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων), το σύστημα VIS (φακέλωμα όλων όσοι ταξιδεύουν προς την ΕΕ), το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν, SIS II (γιγάντια ηλεκτρονική βάση δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κατασταλτικών μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών, για όλους όσοι κυκλοφορούν εντός της ΕΕ, ακόμη και παιδιά άνω των 12 ετών).

Με την απόφαση 2005/671/ΔΕΥ, η Europol έγινε κόμβος φακελώματος και ανταλλαγής τεράστιας έκτασης προσωπικών δεδομένων ακόμη και με ιδιώτες4. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί η μονάδα της Europol για την παρακολούθηση του διαδικτύου (European Union Internet Referral Unit), που «επισημαίνει τρομοκρατικό περιεχόμενο», όπως το αντιλαμβάνονται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, ειδοποιεί τους παρόχους που το φιλοξενούν (YouTube, Google, Facebook-Meta, Twitter-X) και απαιτεί την αφαίρεσή του.

Με την Οδηγία 2013/40 αναβαθμίστηκε και ανέλαβε κομβικό ρόλο στην παρέμβαση στον κυβερνοχώρο και στο διαδίκτυο ο ευρωενωσιακός οργανισμός ENISA, με έδρα του την Ελλάδα, ενώ αναπτύχθηκε και άλλος οργανισμός της ΕΕ, ο EU-LISA, για τον συντονισμό όλων των παραπάνω χαφιέδικων μηχανισμών στον ψευδεπίγραφα ονομαζόμενο «Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης» της ΕΕ.

Επιδίωξή τους είναι να επιβάλουν σιωπητήριο στους λαούς, να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιπαρατίθεται στην εγκληματική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Να σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν όποιον αντιπαρατίθεται και αποκαλύπτει τη σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος, την άθλια προπαγάνδα του, όπως εκδηλώνεται τούτες τις μέρες με το όργιο παραπληροφόρησης και ψεύδους από τις υπηρεσίες του ισραηλινού κράτους και των συμμάχων του ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας μαζί με τους λαούς

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, τεκμηριωμένα, αποκάλυψε τι υπηρετεί το αντιδραστικό αντιλαϊκό οικοδόμημα που χτίστηκε με το πρόσχημα της «πάταξης της τρομοκρατίας». Είναι το μοναδικό κόμμα που ξεσκεπάζει διαχρονικά αυτούς τους σχεδιασμούς, αντιτάσσεται σθεναρά και με συνέπεια στην αστική επιδίωξη να καταφέρει συντριπτικό πλήγμα στις ελευθερίες του λαού, οργανώνει τη λαϊκή πάλη για την υπεράσπισή τους.

Το εφιαλτικό αυτό τρομο-οπλοστάσιο της ΕΕ καταγγέλθηκε και καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, ενώ είχε την πλήρη στήριξη όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Ελληνικής Λύσης, φασιστικών μορφωμάτων. Ξεδιπλώθηκε πλήρως στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και σήμερα με τον εγκληματικό πόλεμο γενοκτονίας του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης.

Υπηρετεί πολλαπλές επιδιώξεις: α) Να νομιμοποιήσει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη. β) Να οριοθετήσει ως «τρομοκρατία» οποιαδήποτε άποψη ή τοποθέτηση που τις αμφισβητεί και δεν ευθυγραμμίζεται ή πόσο μάλλον συγκρούεται με την ευρωατλαντική γραμμή, βάζοντας στον «γύψο» δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, επιδιώκοντας να καταργήσει ως και το δικαίωμα έκφρασης γνώμης, των ιδεών και της διάδοσής τους. γ) Να χτυπήσει τα προοδευτικά ιδανικά και αξίες της κοινωνικής απελευθέρωσης, τη δράση για την ανατροπή του σάπιου και ξεπερασμένου εκμεταλλευτικού συστήματος και τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, πρώτα και κύρια της πρωτοπορίας του, του ΚΚΕ. δ) Να επιβάλει την κρατική βία με καταστολή και διώξεις, αντικομμουνισμό, λογοκρισία, εκφοβισμό, λάσπη και την προπαγάνδα της παραχάραξης και του ψέματος.

Οι εργαζόμενοι από την πείρα τους ξέρουν καλά ότι κάθε φορά που οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν προσχηματικά το φόβητρο της «τρομοκρατίας», ακολουθούν αιματοκύλισμα των λαών από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άγρια επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά τους, κρατική καταστολή και βία.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν την τρομο-εκστρατεία του ευρωατλαντισμού, να στείλουν στα σκουπίδια την αστική προπαγάνδα. Να υψώσουν το ανάστημά τους δυναμώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, λεύτερο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967, τέλος σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Παραπομπές

1.https://www.rtbf.be/article/la-stib-licencie-un-conducteur-de-metro-il-a-refuse-de-desservir-une-station-avant-de-diffuser-un-message-pour-la-palestine-11277745

https://www.20minutes.fr/monde/israel/4059229-20231024-conducteur-metro-suspendu-apres-avoir-scande-free-palestine-passagers-londres

2. https://www.ethnos.gr/technology/article/285093/hmetazhtasyggnomhpoyxarakthrisetromokratespalaistinioysxrhstestoyinstagram

3. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται 21 οντότητες, μεταξύ των οποίων οι FARC στην Κολομβία (που αφαιρέθηκαν από τη λίστα μετά τη συμφωνία τους με την κυβέρνηση), το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FLP), η «Χαμάς», το ΡΚΚ κ.ά.

4. Από το 2016 λειτουργεί το «Ευρωπαϊκό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο» της Europol.

Κ. Β.

 

Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 4-5 Νοέμβρη 2023

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: