Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, να καταδικαστεί το Ισραήλ για γενοκτονία

Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα: 24.000 νεκροί, το 70% παιδιά, 60.000 τραυματίες, χιλιάδες αγνοούμενοι κι ένας λαός που αντιμετωπίζει την απειλή λιμού χωρίς τρόφιμα, νερό, νοσοκομεία, φάρμακα, ρεύμα και καύσιμα.

Στη συζήτηση για την «ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και την ανάγκη επίτευξης μόνιμης κατάπαυσης του πυρός» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«Αν δεν είναι γενοκτονία από το ισραηλινό κράτος η για πάνω από 100 μέρες σφαγή και ο εκτοπισμός του Παλαιστινιακού λαού από τα εδάφη του, τότε τι είναι; Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα: 24.000 νεκροί, το 70% παιδιά, 60.000 τραυματίες, χιλιάδες αγνοούμενοι κι ένας λαός που αντιμετωπίζει την απειλή λιμού χωρίς τρόφιμα, νερό, νοσοκομεία, φάρμακα, ρεύμα και καύσιμα. Γι’ αυτό στηρίζουμε την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ, για να καταδικαστεί το κράτος του Ισραήλ για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων.

Καταγγέλλουμε τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ – Βρετανίας στην Υεμένη, που κάνουν ακόμα πιο εκρηκτική την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνονται η ισραηλινή κατοχή και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Ευρωατλαντικών συμμάχων του.

Απαιτούμε: Καμία εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτό το έγκλημα. Τώρα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: