Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος: Να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ! – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αμερικανική Πρεσβεία

Ο κουβανικός λαός συνεχίζει μια επανάσταση που ξεκίνησε πριν από 154 χρόνια. Έναν αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια που συνδέθηκε άρρηκτα με την προσπάθεια δημιουργίας μιας δίκαιης σοσιαλιστικής κοινωνίας. Χρέος μας, χρέος κάθε ανθρώπου με συνείδηση είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε, όπως μπορεί ο καθένας, τον αγώνα αυτόν που είναι και δικός μας. 

Να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Έχουν συμπληρωθεί 62 χρόνια οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ. Ο αποκλεισμός αυτός, ιδιαίτερα μετά το 1990, έχει στερήσει την Κούβα από τεράστια ποσά, περισσότερο από 154 δισεκατομμύρια δολάρια, που αν υπολογισθούν σε σχέση με την τιμή του χρυσού, ξεπερνούν τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος του είναι η καθυστέρηση της ανάπτυξης της οικονομίας της Κούβας, η δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, η απομάκρυνση του λαού από τα ιδανικά μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.  

Η σκλήρυνση του αποκλεισμού τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις Τραμπ και Μπάιντεν που αύξησε τα εμπόδια στις οικονομικές συναλλαγές με τρίτες χώρες, και η ορισμένη  απομόνωση της Κούβας από μια σειρά λατινοαμερικάνικες χώρες δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα ανεφοδιασμού σε καύσιμα, πρώτες ύλες και μηχανήματα και, κατά συνέπεια, σημαντικές απορρυθμίσεις στις παραγωγικές διαδικασίες και στην τροφοδοσία του πληθυσμού.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, το κόστος για την αντιμετώπιση της πανδημίας –με τα εξαιρετικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε-, η δραστική πτώση του εισοδήματος που προέρχεται από τον τουρισμό και η τεράστια αύξηση των τιμών στις διεθνείς αγορές που είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, έχουν προκαλέσει μια σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στο νησί, καθώς και τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.

Στις 2 και 3 Νοέμβρη , η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητήσει ψήφισμα της κουβανικής κυβέρνησης με θέμα τον τερματισμό του αποκλεισμού. Τριάντα παρόμοια ψηφίσματα έχουν στο παρελθόν υποστηριχθεί από το σύνολο σχεδόν των χωρών-μελών του ΟΗΕ και όμως οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να περιφρονούν την παγκόσμια αυτή βούληση. 

Η Κούβα ξέρει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, όσο μεγάλες και αν είναι. Ο κουβανικός λαός συνεχίζει μια επανάσταση που ξεκίνησε πριν από 154 χρόνια. Έναν αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια που συνδέθηκε άρρηκτα με την προσπάθεια δημιουργίας μιας δίκαιης σοσιαλιστικής κοινωνίας. Χρέος μας, χρέος κάθε ανθρώπου με συνείδηση είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε, όπως μπορεί ο καθένας, τον αγώνα αυτόν που είναι και δικός μας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: