Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης: Έξω η Κούβα από τον στον κατάλογο των χωρών «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία»

Η Κούβα υφίσταται τον πιο σκληρό και μακρόχρονο αποκλεισμό της ιστορίας, που παίρνει χαρακτήρα γενοκτονίας καθώς υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Στόχος των ΗΠΑ είναι η δημιουργία κοινωνικής ανησυχίας, αναταραχής και ρήξης των οργανικών δεσμών του κουβανικού λαού με την επανάσταση.

Η ένταξη της Κούβας στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο για τον πλήρη οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της Κούβας.

Η ένταξη αυτή χρησιμοποιείται για να κλείσει ακόμα και κάποιες περιορισμένες οικονομικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές συναλλαγές και δράσεις που παρέμεναν δυνατές μέσα στα πλαίσια του αποκλεισμού. Έτσι παγώνει η αποστολή εμβασμάτων στην Κούβα από διάφορες οργανώσεις και Κουβανούς των ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους, Κουβανοί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορούν να συναλλαγούν με τις τράπεζες. Τράπεζες, οικονομικοί οργανισμοί σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις εμπορικές συναλλαγές, επειδή φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν για υπόθαλψη της τρομοκρατίας και θα τους επιβληθούν δυσανάλογα βαριά πρόστιμα. Ακαδημαϊκοί και ακαδημαϊκά ιδρύματα που συνεργάζονται με αντίστοιχα κουβανικά αντιμετωπίζουν διώξεις.

Απορρίπτουμε ολοκληρωτικά τη συκοφαντική και απόλυτα αντίθετη με τα πραγματικά δεδομένα ιταμή πρόκληση των ΗΠΑ, του υπ’ αριθμό ένα κράτους τρομοκράτη, που έχει χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιεί για την επιβολή των στρατηγικών οικονομικών συμφερόντων της ολιγαρχίας του κάθε είδους στρατιωτικές, τρομοκρατικές και υπονομευτικές δράσεις, δολοφονίες, δολιοφθορές, κατάληψη ολόκληρων κρατών. Η Κούβα έχει ουσιαστικά υποστεί όλα τα παραπάνω, η πρεσβεία της στην Ουάσιγκτον έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια δύο δολοφονικές επιθέσεις, αλλά καταγγέλλεται σαν κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Η σοσιαλιστική Κούβα επί 65 χρόνια πραγματοποιεί, μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες, ένα πρωτοφανές έργο διεθνούς αλληλεγγύης σε δεκάδες χώρες, έχει στηρίξει τα κινήματα λαών για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση χωρίς ποτέ να καταφύγει στις γκαγκστερικές τρομοκρατικές μεθόδους που αποτελούν την υπογραφή του ιμπεριαλισμού.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η ρητορεία των ΗΠΑ για τα κράτη «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθειά τους να απομονώσουν πολιτικά και οικονομικά τα κράτη αυτά και να δημιουργήσουν δικαίωμα απρόκλητης επίθεσης –με κάθε τρόπο –ενάντιά τους.

Η Κούβα υφίσταται τον πιο σκληρό και μακρόχρονο αποκλεισμό της ιστορίας, που παίρνει χαρακτήρα γενοκτονίας καθώς υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Στόχος των ΗΠΑ είναι η δημιουργία κοινωνικής ανησυχίας, αναταραχής και ρήξης των οργανικών δεσμών του κουβανικού λαού με την επανάσταση.

Αυτήν όμως την πραγματικά τρομοκρατική επέμβαση, όπως και τη σφαγή των Παλαιστινίων οι ισχυρές καπιταλιστικές ολιγαρχίες και οι παρατρεχάμενοί τους τις θεωρούν φυσικό δικαίωμά τους και είναι πράγματι φυσική συνέπεια την αρπακτικής τους φύσης καθώς και του άγριου ανταγωνισμού ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και στους συνασπισμούς τους για τη λεία.

Μέσα σε διεθνείς συνθήκες που δημιουργούν σημαντικές τοπικές συρράξεις και κινδύνους μεγαλύτερων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε για μια στιγμή τη σημασία της σοσιαλιστικής Κούβας σαν παράδειγμα αυτοθυσίας, διεθνιστικής δράσης και ακατάβλητου αγώνα για ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Χρειάζεται κάθε προσπάθεια, έστω και μικρή, για να στηριχτεί η απαίτηση να καταργηθεί άμεσα ο αποκλεισμός και, βέβαια, το εξάρτημά του, η ένταξη της στον ψευδεπόνημο αυτό κατάλογο.

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΣ  &  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: