Ελεύθεροι Πολιορκημένοι | Γάζα, Νοέμβριος 2023 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο του Δημήτρη Παναγούλη

⁃ 2,5 εκ. άνθρωποι πλήρως αποκλεισμένοι από αέρα, στεριά και θάλασσα –
– Πάνω από 1,5 εκ. εκτοπισμένοι  –
– Περισσότερο από το 50% των σπιτιών έχουν καταστραφεί –
⁃ Χωρίς πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα, καύσιμα, τηλεπικοινωνίες –
⁃ Χιλιάδες οικογένειες πίνουν αλμυρό ή ακάθαρτο νερό –
– Εμφάνιση λοιμωδών ασθενειών –
⁃ Νεογνά πεθαίνουν σε θερμοκοιτίδες χωρίς ρεύμα –
⁃ Χειρουργεία χωρίς αναισθησία. Χειρουργεία στο σκοτάδι –

– Μαιευτήρια και παιδιατρικά νοσοκομεία περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα μάχης –
– Χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων όπως  βομβών διασποράς και φωσφόρου –
– Ρίψη βομβών με φονική δύναμη που ισοδυναμεί με δύο πυρηνικές βόμβες –
– Το Ισραήλ έχει εμποδίσει την είσοδο του ξένου Τύπου στη Γάζα –
– 11.080 νεκροί, 4.506 παιδιά, 2.918 γυναίκες –
– Το 70% των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά –
– Περισσότερα από 1.000 παιδιά είναι αγνοούμενα κάτω από τα ερείπια –
⁃ Κάθε 10 λεπτά, ένα παιδί σκοτώνεται στη Γάζα –
– Κάθε ημέρα, τραυματίζονται ή σκοτώνονται 420 παιδιά στη Γάζα –
⁃ Έχουν σκοτωθεί περισσότερα παιδιά απ´ όσα κάθε χρόνο από τις συγκρούσεις παγκοσμίως –
– 222.000 σπίτια, 21 νοσοκομεία, 31 ασθενοφόρα, 278 δομές Υγείας, 29 σχολεία του ΟΗΕ, 278 δομές Παιδείας, 42 κτήρια του ΟΗΕ, 5 προσφυγικοί καταυλισμοί, 55 τζαμιά, 7 εκκλησίες, 50 έδρες Μέσων Ενημέρωσης, 18 φούρνοι –

Εάν ήταν στο Μεσολόγγι το 1826, θα μιλούσατε για το νόμιμο δικαίωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην αυτοάμυνα ενάντια σ’ έναν λαό που δίνει το αίμα του για την λευτεριά.Εάν ήταν στο 1940, θα επικαλούσασταν το εθνικό συμφέρον να σταθούμε στο πλευρό των ισχυρών Γερμανών ενάντια σ’ έναν λαό που δίνει το αίμα του για την λευτεριά.

Εάν ήταν τα γεγονότα & οι πρωταγωνιστές αντίστροφα και εξυπηρετούσε τα συμφέροντα σας, θα μάς «βομβαρδίζατε» νυχθημερόν με ειδήσεις για τους αλλόθρησκους μουσουλμάνους που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, δεν έχουν ιερό & όσιο, βομβαρδίζουν σχολεία , νοσοκομεία & εκκλησίες σκοτώνοντας καθημερινά χιλιάδες γυναικόπαιδα. Θα παίρνατε τη συνείδηση μας, θα εκδίδατε ψηφίσματα για εγκλήματα πολέμου στους διεθνείς οργανισμούς σας και θα στέλνατε τον στρατό μας.

Έχετε φτιάξει μια δυστοπία για να ζούμε μέσα εκεί – με τα Μέσα Ενημέρωσης σας, τους νόμους σας, τους διεθνείς οργανισμούς σας, τις διεθνείς συμβάσεις σας – για να τη βλέπουμε μονάχα εμείς.

«Υπόθεση γενοκτονίας με εγχειρίδιο» χαρακτήρισε την πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ ο διευθυντής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νέα Υόρκη στην επιστολή παραίτησης του:

«Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλου μέρους της Ευρώπης είναι εξ ολοκλήρου συνένοχοι στη φρικτή επίθεση. Όχι μόνο αυτές οι κυβερνήσεις αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από τη συνθήκη για να διασφαλίσουν τον σεβασμό των συμβάσεων της Γενεύης, αλλά στην πραγματικότητα οπλίζουν ενεργά την επίθεση και παρέχουν πολιτική και διπλωματική κάλυψη στις θηριωδίες του Ισραήλ».

Εμείς, και το 1826, και το 1940, και τώρα και για πάντα, θα είμαστε πότε εκείνος ο λαός και πότε μ´ εκείνον τον λαό που δίνει το αίμα του για την λευτεριά.

Εμείς, και το 1826, και το 1940, και τώρα και για πάντα, θα είμαστε πότε η Ουτοπία και πότε με την Ουτοπία:
«Ενας χάρτης του Κόσμου που δεν περιλαμβάνει την ουτοπία δεν αξίζει ούτε για να του ρίξει κανείς μια ματιά, γιατί αφήνει απ´ έξω τη μοναδική χώρα στην οποία πάντα η Ανθρωπότητα αποβιβάζεται. Και όταν η Ανθρωπότητα φτάνει εκεί, κοιτάζει τριγύρω και, βλέποντας μια καλύτερη χώρα, βάζει πλώρη για εκεί. Η πρόοδος είναι η υλοποίηση των Ουτοπιών».

Δημήτρης Παναγούλης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: