«Είμαστε στο πλευρό σας» – Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ στον δοκιμαζόμενο λαό και τους εργαζόμενους του Μαρόκου

“Την ώρα που μετράμε τις πληγές μας, την ίδια ώρα μετατρέπουμε την θλίψη και την οργή μας σε δύναμη και αγώνα και διεκδίκησης. Για να μην χαθούν άλλες ζωές, για να προστατευτούν οι λαοί σε κάθε χώρα.”

Την βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στους εργαζόμενους και τον λαό του Μαρόκου για τα εκατοντάδες θύματα του φονικού σεισμού της 9 του Σεπτέμβρη εκφράζει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Συνάδελφοι, την ίδια ώρα που ο λαός σας δοκιμάζεται από τον φονικό σεισμό, την ίδια ώρα ο λαός της Ελλάδας δοκιμάζεται απο τεράστιες πυρκαγιές και πλημμύρες, με απώλειες ζωών αλλά περιουσιών φτωχών ανθρώπων.

Οι τραγικές συνέπειες για τους λαούς σε κάθε χώρα αναδεικνύουν ότι άνθρωποι θα ζούσαν και περιουσίες θα είχαν σωθεί αν υπήρχε χρηματοδότηση έργων και υποδομών για την προστασία της ζωής του λαού. Αν υπήρχαν έργα πρόληψης, προστασίας από τους σεισμούς, από τις φυσικές καταστροφές, από φαινόμενα που κάθε χρόνο περιμένουμε και κάθε χρόνο βιώνουμε με χειρότερα αποτελέσματα.

Την ώρα που μετράμε τις πληγές μας, την ίδια ώρα μετατρέπουμε την θλίψη και την οργή μας σε δύναμη και αγώνα και διεκδίκησης.

Για να μην χαθούν άλλες ζωές, για να προστατευτούν οι λαοί σε κάθε χώρα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την στήριξη των θυμάτων των καταστροφών, για άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Με μαζική, άμεση υλική αλληλεγγύη οργανωμένη από τα ίδια τα συνδικάτα και τον λαό.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας των λαών μας από σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο λαό και τους εργαζόμενους του Μαρόκο. Είμαστε στο πλευρό σας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: