“Είμαι Εβραίος!” – Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν ομοεθνή τους επειδή τον πέρασαν για Παλαιστίνιο “τρομοκράτη”

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για έποικο των παράνομων οικισμών της περιοχής, ο οποίος, αφού τράκαρε με αμάξι που έφερε παλαιστινιακές πινακίδες σε σημείο ελέγχου τράπηκε σε φυγή με μεγάλη ταχύτητα.

Το κλίμα μίσους και καχυποψίας στα όρια της παράνοιας που καλλιεργείται τους κόλπους των ισραηλινών δυνάμεων προς τους κατεχόμενους Παλαιστίνιους έχει ενίοτε και απρόβλεπτες συνέπειες. Όπως την περασμένη Τρίτη, που πράκτορες της Shin Bet, δηλαδή της Εσωτερικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ, πυροβόλησαν κατά ομοεθνή τους στη Δυτική Όχθη, θεωρώντας τον Παλαιστίνιο τρομοκράτη.

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για έποικο των παράνομων οικισμών της περιοχής, ο οποίος, αφού τράκαρε με αμάξι που έφερε παλαιστινιακές πινακίδες σε σημείο ελέγχου τράπηκε σε φυγή με μεγάλη ταχύτητα. Ο φρουρός υπηρεσίες αμέσως πυροβόλησε δυο φορές προς το όχημα που διέφευγε πετυχαίνοντας το παρμπρίζ. Σταμάτησε μόνο όταν ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε έξω και φώναξε στα εβραϊκά πως είναι Εβραίος.

Η Shin Bet εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, αποδίδοντάς το σε λανθασμένη εκτίμηση πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια: “Οι ένοπλοι, θεωρώντας πως οδηγός επιχειρούσε επίθεση με το αυτοκίνητο, πυροβόλησε το όχημα. Δεν υπήρξαν θύματα και η αρχική έρευνα δείχνει πως δεν επρόκειτο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης. Οι συνθήκες γύρω από το περιστατικό διερευνώνται”.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις με μια μέρα διαφορά από το θάνατο Ισραηλινού εφήβου, του 16χρονου Αχουβία Σαντάκ, o οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης. Ο νεαρός έποικος μαζί με φίλους του λιθοβολούσαν διερχόμενους Παλαιστίνιους οδηγούς και το αμάξι του αναποδογύρισε καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό. Για τις ακροδεξιές οργανώσεις των εποίκων, το περιπολικό επίτηδες χτύπησε το αμάξι του Σαντάκ, με δεκάδες φίλους του και άλλους εποίκους να διαμαρτύρονται έξω από τα κεντρικά της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ, προσπαθώντας ακόμα και να εισβάλλουν στο κτήριο, οδηγώντας σε 50 προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, αμείωτη συνεχίζεται η βία κατά των Παλαιστινίων, καθώς μόλις χθες έχασε τη ζωή του από Ισραηλινούς στρατιώτες 17χρονος Παλαιστίνιος στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δραστών, είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: