“Εδώ υπάρχει ένας λαός ευφυής και αξιοπρεπής” – Στους δρόμους υπέρ της Επανάστασης οι Κουβανοί

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αβάνας συρρέουν προς το κέντρο της πόλης για να βροντοφωνάξουν πως δε χειραγωγούνται από κανέναν.

Στους δρόμους βρίσκονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα ποτάμια λαού στην Αβάνα , όχι για να ανατρέψουν “τον κομμουνισμό”, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα εγχώρια και διεθνή συστημικά ΜΜΕ, αλλά για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις δεκαετιών μπροστά σε μια εμφανώς ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης.

“Δε θα επιτρέψουμε κανείς να έρθει να μας χειραγωγήσει, εδώ υπάρχει ένας λαός ευφυής και αξιοπρεπής”, δηλώνουν οι διαδηλωτές που κατέφτασαν από διαφορετικά σημεία της κουβανικής πρωτεύουσας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας πριν λίγες μέρες, οι επαναστάτες να βρεθούν στους δρόμους.

O κουβανικός λαός απαντάει σε όσους προσπαθούν να πείσουν με εικόνες από διαδηλώσεις άλλων χωρών και άλλων χρονολογιών, αλλά και πληθώρα fake news για νεκρούς και αγνοούμενους, ότι ο “κόσμος εξεγείρεται κατά της δικτατορίας”. Μια παραφιλολογία, στην οποία απαντά και ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ, όπου σημειώνει πως:

Εξοργίζει, προσβάλλει και προκαλεί θλίψη το παράλογο αφήγημα που προσπαθούν να επιβάλουν για την Κούβα. Ούτε δολοφονημένοι, ούτε αγνοούμενοι. Η τελευταία κουβανική δικτατορία ανατράπηκε το 1959. Το μίσος δε ζει εδώ. Είμαστε επικράτεια της ειρήνης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: