Δύο νεκροί στη διάρκεια ακροδεξιού τρομοκρατικού χτυπήματος σε συναγωγή στη Γερμανία

Σύλληψη ενός υπόπτου ανακοίνωσε η αστυνομία, δεν κατόρθωσε να εισέλθει στη συναγωγή ο δράστης, ξεσπώντας τη δολοφονική του μανία σε περαστικούς.

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και μερικές ώρες στην πόλη Χάλε της Γερμανίας, μετά από τρομοκρατική επίθεση στη συναγωγή της πόλης, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από τις σφαίρες του δράστη. Η επιλογή της μέρας δεν είναι τυχαία, καθώς σήμερα εορτάζεται το Γιομ Κιπούρ, η ιερότερη μέρα του εβραϊκού έτους και στη συναγωγή της Χάλε βρίσκονταν 70 ως 80 άνθρωποι. Ο βαριά οπλισμένος με κράνος και στολή δράστης, που κατά τις περιγραφές αυτοπτών έμοιαζε σαν να προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις, δεν κατόρθωσε να εισέλθει στη συναγωγή, καθώς οι πιστοί κλειδώθηκαν μέσα, περιμένοντας την άφιξη της αστυνομίας. Εξοργισμένος ο δολοφόνος που δεν πέτυχε το στόχο του, άνοιξε πυρ και σκότωσε μια γυναίκα στην οδό Χούμπολτ και έναν άνδρα που έτρωγε σε παρακείμενο φαστ φουντ.

Αστυνομία και πυροσβεστική έχουν αποκλείσει τη συνοικία Πάουλους όπου βρίσκεται η συναγωγή, όπως και το σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα της πόλης, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ ενός εγκλήματος αντισημιτικού ακροδεξιού μίσους. Από την κοντινή πόλη Λάντσμπεργκ, 15 χλμ από τη Χάλε, ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί, χωρίς η αστυνομία να επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής το περιστατικό ή οποιαδήποτε σύνδεσή του με την επίθεση στη Χάλε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε το γεγονός πως υπάρχουν νεκροί “φριχτό”, εκφράζοντας την ελπίδα για ταχύτατη σύλληψη του δράστη ή των δραστών, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Ράινερ Χάσελοφ διέκοψε επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν.

Με πληροφορίες από MDR.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: