Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την επανάσταση! – Μήνυμα του ΤΚΡ για την Οχτωβριανή Επανάσταση

“Η εργατική τάξη κερδίζει όταν έχει αυτοπεποίθηση, είναι οργανωμένη και ξέρει τι θέλει. Όταν φοβάται, χάνει.”

Με αφορμή τη χθεσινή 103η Οχτωβριανή Επανάσταση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας τη σημασία της επετείου για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, αλλά και τη δύναμη των εργαζομένων όταν είναι ενωμένοι και με πίστη στη δυνατότητα οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την επανάσταση!

Η επανάσταση είναι ένα πολύ ισχυρό σοκ. Το έδαφος κάτω από τα πόδια των αστών σείεται. Για το λόγο αυτό, λατρεύουν να συκοφαντούν την επανάσταση ως “πραξικόπημα” και να την κακοχαρακτηρίζουν. To βρίσκουν δύσκολο να αποδεχτούν τη μεγάλη λαϊκή δύναμη και νομιμοποίηση που βρίσκεται πίσω της. Αν δεν μπορούν να την αγνοήσουν, προσπαθούν να την καταστρέψουν.

Πριν από 103 χρόνια, οι εργάτες της Ρωσίας δημιούργησαν ένα σοκ άνευ προηγουμένου. Ήταν σίγουροι για τον εαυτό τους. Ταρακούνησαν, γκρέμισαν και ξανάχτισαν. Η επανάσταση αρχικά χάρισε ειρήνη στους εργάτες στην επικράτεια της τσαρικής Ρωσίας. Στη συνέχεια μια ισότιμη, σύγχρονη και αναπτυγμένη χώρα εδραιώθηκε από κοινού. Η ΕΣΣΔ υπήρξε έμπνευση για πολλές χώρες, τα έθνη που κοιτούσαν τη χώρα της επανάστασης και είδαν την αφύπνιση τους εκεί. Η ανθρωπότητα έκανε το μεγαλύτερα βήματα μπροστά παρουσία του σοσιαλισμού. Έλυσε τα φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα, θεράπευσε ασθένειες, άνοιξε δρόμος στον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό, ύψωσε τον πήχυ κάθε φορά. Τίποτε από αυτά δεν ήταν εύκολο, αλλά επετεύχθη.

Όλες αυτές οι εξελίξεις, η ευημερία και η ευτυχία στην ΕΣΣΔ δε θα είχαν συμβεί χωρίς την επανάσταση. Για το λόγο αυτό, η Οχτωβριανή Επανάσταση, την 103η επέτειο της οποίας γιορτάζουμε, είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες στην ιστορία της εργατικής τάξης, ίσως η σημαντικότερη.

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα της Οχτωβριανής Επανάστασης: Η εργατική τάξη κερδίζει όταν έχει αυτοπεποίθηση, είναι οργανωμένη και ξέρει τι θέλει. Όταν φοβάται, χάνει.

Τώρα, η ανθρωπότητα κάνει βήματα πίσω. Βιώνουμε καταστροφές, φτώχεια και πείνα. Οι εργαζόμενοι υπομένουν κάθε είδους καταστροφές καθημερινά. Και κάθε μέρα φέρνει μεγαλύτερους φόβους από πριν. Ο καπιταλισμός ωφελείται από το φόβο μας. Επωφελείται και προετοιμάζει νέες καταστροφές.

Δεν είναι ξεκάθαρο πως κάτι πάει λάθος εδώ; Είμαστε εκείνοι που ζήσαμε τόσες καταστροφές, που συνεχίζουμε να δούμε. Ενώ αντιμετωπίζουμε το θάνατο κάθε μέρα, δε χρειάζεται να φοβόμαστε αυτό το μεγάλο σοκ. Αντιθέτως, το να πιστεύουμε στην επανάσταση είναι η μεγαλύτερη θεραπεία του φόβου. Αν το κάνει, αφήστε τα αφεντικά να φοβούνται την επανάσταση. Και πρέπει να ξέρουν πως αυτός ο φόβος δε θα τους σώσει. Η εργατική τάξη θα ξανάρθει στην εξουσία, όπως ακριβώς το έκανε πριν 103 χρόνια!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: