Αποσύρεται το Airbnb από τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Μετά από χρόνια πιέσεων, η Airbnb αποφάσισε να μην εγγράφει πλέον κατοικίες στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς της Δυτικής Όχθης, διατηρώντας προς το παρόν τις αντίστοιχες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μπορεί το Airbnb να διχάζει τα πνεύματα, για την αύξηση ενοικίων και την αλλαγή στη φυσιογνωμία των κέντρων μεγάλων πόλεων που επιφέρει, φαίνεται όμως στην προσπάθεια βελτίωσης του προφίλ της, αποφάσισε εν μέρει τουλάχιστον, να υποχωρήσει στις διεθνείς πιέσεις και να σταματήσει να καταγράφει κατοικίας στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς της Δυτικής Όχθης στην Παλαιστίνη. Η απόφαση αφορά περίπου 200 εγγραφές στη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης και θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας : «Συμπεράναμε πως πρέπει να αφαιρέσουμε τις εγγραφές σε ισραηλινούς επικεισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που βρίσκονται στην καρδιά της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η ελπίδα μας είναι ότι κάποια μέρα, το συντομότερο, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα πλαίσιο όπου το σύνολο της διεθνούς κοινότητας θα ευθυγραμμιστεί ώστε να υπάρξει λύση σε αυτή την ιστορική σύγκρουση και ένα ξεκάθαρο μονοπάτι μπροστά ώστε να το ακολουθήσουν όλοι. Συνεχίζουμε να ευελπιστούμε σε μια διαρκή, σταθερή ειρήνη».

Η Παλαιστινιακή αρχή εξέφρασε την υποστήριξή της στην κίνηση, καλώντας όλες τις εταιρείες να σταματήσουν τις εργασίες τους στους εποικισμούς, οι οποίοι βάσει της απόφασης του ΟΗΕ 2334 «δεν έχουν νομική ισχύ και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Από πλευράς του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, σύμφωνα με δηλώσεις συμβούλου του, η απόφαση γίνεται αντιληπτή ως «αρχικό θετικό βήμα», αλλά παράλληλα ζητείται να επεκτείνει η πλατφόρμα την ίδια πολιτική στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όπως είναι αναμενόμενο, το Ισραήλ αντέδρασε έντονα, με διάφορους υπουργούς να αποκαλούν την κίνηση «παράδοση σε όσους καλούν σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ».

Με πληροφορίες από thecanary.co

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: