Απόφοιτος του ΙΕΚ Κατρούγκαλος ο Μπέρνι Σάντερς για τη Βενεζουέλα – Την παρομοίασε με τη Σαουδική Αραβία

Με άψογες ακροβασίες ο “αριστερός” Μπέρνι κατάφερε και να αναπαραγάγει όλο το ιδεολόγημα περί αυταρχικού Μαδούρο και να ταχθεί κατά άμεσης στρατιωτικής επέμβασης.

Παγκόσμια σχολή έχει δημιουργήσει ο Σύριζα στο ζήτημα της Βενεζουέλας, αποδεικνύοντας πως η χώρα εξάγει πολιτισμό. Ένας από τους καλύτερους αποφοίτους της είναι και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, που με ισορροπία μπαλαρίνας πατά σε δυο βάρκες, μη χαρακτηρίζοντας ανοιχτά «δικτάτορα» τον Νικολάς Μαδούρο , αλλά παρομοιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνησή του με εκείνη της Σαουδικής Αραβίας. Ναι, αυτής που σφάζει κόσμο, τον τεμαχίζει και τον θάβει σε πηγάδια.

Έτσι λοιπόν σε εκπομπή του CNN, μετά από ερώτηση για το αν θεωρεί δικτάτορα το Μαδούρο, προσέφυγε σε αριστοτεχνικές ντρίπλες λέγοντας πως: «Είναι σωστό να πούμε πως οι τελευταίες εκλογές ήταν μη δημοκρατικές, αλλά υπάρχουν ακόμα δημοκρατικές λειτουργίες σε εξέλιξη στη χώρα. Αυτό που ζητώ τώρα είναι διεθνώς επιτηρούμενες ελεύθερες εκλογές». Αυτό δηλαδή που λένε και οι «αντίπαλοί» του υποτίθεται, τόσο μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και στο ρεπουμπλικανικό φυσικά.

Επειδή όμως είναι «δημοκρατικός σοσιαλιστής», κρατάει κι ένα φύλλο συκής, υποστηρίζοντας πως δεν είναι υπέρ στρατιωτικής επέμβασης. Προηγουμένως όμως, συνέκρινε ουσιαστικά την απολυταρχική βάρβαρη μοναρχία του κόλπου με τη Βενεζουέλα: «Η άποψή μου είναι πως είτε είναι η Σαουδική Αραβία, που είναι ένα δεσποτικό καθεστώς, είτε είναι η Βενεζουέλα, νομίζω πως πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό κλίμα, αλλά δεν πιστεύω στη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ σε αυτές τις χώρες». Οι επεμβάσεις των ΗΠΑ είναι καλές για το Σάντερς, αρκεί να είναι κατά το δυνατόν αναίμακτες και να μη λερώνουν το «αριστερό» του προφίλ. Οπότε δεν μπορούμε παρά να συνταχτούμε με την πρόσφατη αναφώνηση του Ρότζερ Γουότερς και να πούμε:  “Μπέρνι, μας δουλεύεις;”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: