Αντιεμβολιασμός κι αντικομμουνισμός – Στόχος των εμβολίων ο “κεντρικός σχεδιασμός”, λέει γερουσιαστής της Οκλαχόμα

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει ο αντιεμβολιασμός στην Οκλαχόμα, όπου τοπικοί πολιτική αξιοποιούν τις φοβίες γονέων για να εκλεγούν, παρουσιάζοντας τους αντιπάλους τους ως “κομμουνιστές”, ακόμα και με αφίσες αντίστοιχης αισθητικής.

Η Οκλαχόμα πρόσφατα βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας, αφού απελευθέρωση την οπλοκατοχή για σχεδόν όλους τους ενήλικες της πολιτείας άνω των 21 ετών. Από αυτή την άποψη, δεν προκαλεί ακριβώς έκπληξη το γεγονός πως η συγκεκριμένη πολιτεία πρωτοπορεί μεταξύ εκείνων που προωθούν και τον αντιεμβολιασμό. Μόνο μέσα στο 2018 πέρασαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 18 νομοσχέδια σχετικά τη χαλάρωση των νόμων περί εμβολιασμού. Μεταξύ αυτών ένα που προβλέπει ότι ο μη εμβολιασμός ή η καθυστέρηση αυτή δε συνιστούν “παιδική κακοποίηση”, κι ένα που “απαγορεύει τις διακρίσεις σε βάρος μη εμβολιασμένων υπαλλήλων”.

Υψηλόβαθμοι πολιτική της Οκλαχόμα έχουν στήσει την καριέρα τους καβαλώντας το κύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας, ανάμεσά τους και ο νυν ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, Κέβιν Στιτ, ο οποίος στην προεκλογική του εκστρατεία είχε δηλώσει πως “πιστεύει στην επιλογή” (επιλογή αν θα εκθέσεις το παιδί σε πιθανό θάνατο από απόλυτα αντιμετωπίσημες ασθένειες) και πως με τη γυναίκα του “επέλεξαν” ποια από τα παιδιά τους θα κάνανε εμβόλιο και ποια όχι.

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο γερουσιαστής Nέιθαν Νταμ, κατορθώνοντας να συνδέσει τον εμβολιασμό με τον … κομμουνισμό. Ο γερουσιαστής υποστήριξε πως είναι “πολύ αντισοσιαλιστής, πολύ αντικομμουνιστής. Ο στόχος όλου αυτού του πράγματος είναι ο κεντρικός σχεδιασμός. Να ελέγχουν τη ζωή μας, να λένε πως τα δικαιώματά μας έρχονταν από το κράτος,, από την κυβέρνηση, που είναι απόλυτα λάθος”. Αν είναι δυνατόν αυτοί οι παλιοκόκκινοι να θέλουν να ελέγξουν τη δημόσια υγεία και να αποτρέψουν επιδημίες από τις οποίες θα επιζήσουν μόνο οι ανθεκτικότεροι, που το αξίζουν.

Αν θεωρείται πως το παραπάνω είναι κρούσμα μεμονωμένου παραληρήματος, να έχετε υπόψη πως η σύνδεση εμβολίων και κόκκινης απειλής έγινε σε τουλάχιστον μία ακόμα περίπτωση, εκείνη του Έρβιν Γεν, ρεπουμπλικάνου πρώην γερουσιαστή, ο οποίος λοιδωρήθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, λόγω της σθεναρής του στάσης υπέρ των εμβολίων – ο ίδιος είναι αναισθησιολόγος – και της πρότασής του να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Μέχρι και αφίσα κυκλοφόρησε, που τον απεικονίζει τον μετανάστη από την Ταϊβάν περίπου ως ερυθροφρουρό, με ένα σφυροδρέπανο ενωμένο με μια σύριγγα εμβολιασμού. Πράγματι ο Γεν έχασε τις εκλογές, με εκπρόσωπο των αντιεμβολιαστών αν επιχαίρει στη συνέχεια, που το “κίνημα” κατόρθωσε να αποτρέψει τον Γεν από την εισαγωγή “κινέζικου κομμουνισμού” στις ΗΠΑ, αφού “εκεί μεγάλωσαν οι γονείς του”. Ένα μυστήριο πράγμα που οι οπαδοί ακραία αντιεπιστημονικών θεωριών τυγχάνουν ταυτόχρονα παντελώς αστοιχείωτοι σε θέμα γεωγραφίας και σύγχρονης ιστορίας, δε νομίζετε;

To ανησυχητικότερο όλων είναι πάντως πως, ενώ το 2010 πάνω από 97% των παιδιών προσχολικής ηλικίας ήταν εμβολιασμένα κατά της ιλαράς, πέρσι το ποσοστό αυτό έπεσε σε κάτω από 93%, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η αποτελεσματική προστασία κατά μιας επιδημίας ιλαράς απαιτεί εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον 95% του γενικού πληθυσμού.

Κι όμως κανείς δεν αποφεύγει τα αυτοκίνητα παρότι είναι μια στις τριακόσιες οι πιθανότητες να σκοτωθείς στο τροχαίο, και λίγοι τα αεροπλάνα όπου οι πιθανότητες είναι 1 προς 8000. Υπάρχει όμως πολύς κόσμος που θεωρεί “επικίνδυνα” τα εμβόλια, των οποίων η επικινδυνότητα αφοεά από μία στο εκατομμύριο ή και δύο εκατομμύρια, απείρως πιο σπάνιο από το επίσης εξαιρετικά ασυνήθιστο ενδεχόμενο να χτυπηθείς από κεραυνό (1 στις 165.000).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: