Αντάρτες των FARC-ΕΡ, ποινικοί και πολιτικοί κρατούμενοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στις άθλιες συνθήκες κράτησης

Αρνούμαστε να πεθάνουμε στη φυλακή. Πόσους νεκρούς θέλετε να δείτε, για να κάνετε κάτι επιτέλους;

Ή με άλλα λόγια, η ενότητα μες στη διαφορά.

Δύο διαφορετικές χώρες, με παρόμοιες συνθήκες και ιστορικές δεσμούς -όπως όλη η Λατινική Αμερική.

Πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι, που φυλακίστηκαν για τελείως διαφορετικούς λόγους, αλλά βιώνουν τις ίδιες άθλιες συνθήκες, απέναντι σε εξουσίες που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, αλλά την βαφτίζουν ως “απόλυτη αξία”, όταν θέλουν να δυσφημήσουν ένοπλες ομάδες και αντάρτικα κινήματα.

Στην Κολομβία οι κρατούμενοι, ποινικοί και πολιτικοί, μαζί και πρώην αντάρτες των FARC-ΕΡ, διαμαρτύρονται με κάθε μέσο ενάντια στις άθλιες συνθήκες στις φυλακές, που επιδεινώνονται διαρκώς, και την εγκληματική ανευθυνότητα των αρχών, που τους αντιμετωπίζουν “σαν ζόμπι” (ζωντανούς νεκρούς), με πιο αυστηρή καταστολή, ακόμα και όταν έχουν θανατηφόρα κρούσματα.

Και οι κρατούμενοι -πολιτικοί και ποινικοί- υψώνουν κραυγή αγωνίας.

Πόσους νεκρούς θέλετε, για να κάνετε κάτι επιτέλους;
Είναι απαράδεκτο να έρχονται οι σφαίρες πριν από τις ιατρικές λύσεις.

Την ίδια στιγμή, στο Μπουένος Άιρες, οι φυλακισμένοι εξεγείρονται με το σύνθημα: “αρνούμαστε να πεθάνουμε στη φυλακή”. Ποια είναι η βοήθεια που στέλνει η κυβέρνηση σε άρρωστους, διαβητικούς και άλλες ευπαθείς ομάδες; Αστυνομικούς για να τους καταστείλουν, ή και να τους πάρουν τα φαγώσιμα!

Prison Riot in Buenos Aires Over Coronavirus Response

Scenes of a prison riot in Argentina. Prisoners rose up over the prison's coronavirus response, clashing with prison guards and demanding measures be taken against the outbreak after a prison guard tested positive for COVID-19.

Gepostet von Redfish am Montag, 27. April 2020

Το βασικό πρόβλημα, η… ενότητα μες στη διαφορά δεν είναι ο κορονοϊός. Είναι το αστικό κράτος και ο καπιταλισμός. Ο βασικός κίνδυνος για τους λαούς όλου του κόσμου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: