Ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας: “Κάτω τα χέρια από τη Συρία, ο Ερντογάν και οι ΗΠΑ διαπράττουν ένα έγκλημα εδώ και 8 χρόνια”

Η πραγματική απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, και αυτοί που επιμένουν να συνεργαστούμε μαζί τους. Η ειρήνη στη Συρία μπορεί να έρθει μόνο όταν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατοχής αποσυρθούν από την περιοχή. Οι ίδιοι οι Σύριοι είναι που θα καθορίσουν το μέλλον της Συρίας.

Η ΚΕ του ΤΚΡ (ΚΚ Τουρκίας) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη στρατιωτική εισβολή της τουρκικής κυβέρνησης στη Συρία και κάνει λόγο για έγκλημα διαρκείας του Ερντογάν, των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Συρία υποφέρει εδώ και οκτώ χρόνια.

Περίπου πριν οκτώ χρόνια, ξεκίνησαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία. Αυτές εξελίχθηκαν σύντομα σε ένοπλη εξέγερση και συγκρούσεις σε κάποιες πόλεις. Τότε ξεκίνησε, με την ανάμιξη ξένων δυνάμεων, ο εμφύλιος πόλεμος και η κατοχή από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τότε, ενεργοποιήθηκαν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ (Ερντογάν) ήταν παραπάνω από πρόθυμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά. Οι ΗΠΑ και το ΑΚΡ ξεκίνησαν να εξοπλίζουν και να εκπαιδεύουν διάφορες ομάδες εναντίον της συριακής κυβέρνησης Άσαντ. Το ΝΑΤΟ, η ΜΙΤ (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και η CIA, όλες συρρέουν στη Συρία. Τζιχαδιστικές ομάδες εφοδιάστηκαν με τα πιο σύγχρονα όπλα. Ιδρύθηκαν στρατοί από αυτές τις ομάδες. Η Τουρκία ανέλαβε την ευθύνη να τους εκπαιδεύσει. Σα να μην ήταν αυτό αρκετό, έγιναν συναντήσεις στην Αττάλεια και την Κωνσταντινούπολη, με εκπροσώπους αυτών των ομάδων. Τα μέλη τους μισθοδοτούνταν από την Τουρκία. Το ΑΚΡ δεν περιορίστηκε στην ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής Συρίας, αλλά ανέλαβε να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο στο έδαφός της. Παρόλα αυτά, η διαδικασία δεν κύλησε όπως προβλεπόταν από τις ΗΠΑ και το ΑΚΡ. Ο συριακός λαός αντιστάθηκε ενάντια στην ιμπεριαλιστική κατοχή και τις αντιδραστικές ομάδες.

Στον αντίποδα, ο λαός της Συρίας πλήρωσε πολύ υψηλό τίμημα αυτά τα οκτώ χρόνια. Η Συρία έχασε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Δισεκατομμύρια εκτοπίστηκαν. Υποβλήθηκαν σε μεσαιωνικό σκοτάδι στα μέσα του 21ου αιώνα. Σε κάποιες περιοχές, οι κάτοικοι υπέμειναν την πιο άγρια βαρβαρότητα και μισαλλοδοξία.

Το ΑΚΡ διαπράττει ένα έγκλημα εδώ και οκτώ χρόνια

Η Συρία τελεί ακόμα υπό Κατοχή και είναι ένα κράτος χωρισμένο στα δύο. Οι ομάδες των Τζιχαντιστών και οι ένοπλες δυνάμεις τους τρομοκρατούν ακόμα ορισμένες περιοχές.

Το ΑΚΡ διαπράττει ένα μεγάλο έγκλημα την τελευταία οκταετία. Το ΑΚΡ δε σέβεται την κυριαρχίας μιας άλλης χώρας.

Ανοιχτά ιδρύουν, εκπαιδεύουν σεπαρατιστικές, τζιχαδιστικές ομάδες και τις παρατάσσουν ως ένοπλες ομάδες στη Συρία.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ, μαζί με τις ΗΠΑ, είναι οι κύριοι εγκληματίες πίσω από την ανθρωπιστική τραγωδία στη Συρία. Αυτό το έγκλημα, το οποίο ξεκίνησαν μαζί στο όνομα της απελευθέρωσης του λαού της Συρίας, άνοιξε μια μεγάλη πληγή, που δε θα μπορεί να θεραπευτεί για χρόνια, όχι μόνο στη Συρία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή.

Το ΑΚΡ και οι ΗΠΑ είναι συνέταιροι στο έγκλημα στη Συρία

Ούτε η κυβέρνηση του ΑΚΡ ούτε οι ΗΠΑ ή κάποια άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη μπορεί να φέρει την ειρήνη στο λαό της Συρίας.

Είναι σαφές ότι είναι ανώφελη η ρητορική περί ειρήνης και ελευθερίας από αυτούς που βασίζονται σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, από αυτούς που βλέπουν τη λύση σε έννοιες όπως μια αυτόνομη κυβέρνηση, τοπικότητα, περιφερειακότητα -που δεν είναι τίποτα άλλο από τον καρπό των ιμπεριαλιστικών στρατηγικών για να χωρίσουν τους λαούς-, και από αυτούς που βασίζονται στον έναν ή τον άλλο εθνικισμό.

Η απόφαση για ένα ειρηνικό και ευτυχές μέλλον ανήκει μόνο στο λαό της Συρίας. Οι απαιτήσεις του εργαζόμενου λαού στη Συρία, που αντιστάθηκε στην ιμπεριαλιστική επέμβαση τα οκτώ τελευταία χρόνια είναι σαφής: ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.

Η σημερινή επιχείρηση του ΑΚΡ ενάντια σε μια χώρα, της οποίας την κυριαρχία αμφισβητεί, με το πρόσχημα της ασφάλειας της Τουρκίας, είναι απαράδεκτη.

Επιπρόσθετα, το ότι αυτό δικαιολογείται με τον ισχυρισμό  της επιστροφής των εκτοπισμένων Σύριων στα σπίτια τους, δεν είναι παρά μια μεγάλη υποκρισία.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι η πραγματική απειλή για την ασφάλειά μας

Η πραγματική απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, και αυτοί που επιμένουν να συνεργαστούμε μαζί τους.

Η ειρήνη στη Συρία μπορεί να έρθει μόνο όταν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατοχής αποσυρθούν από την περιοχή. Οι ίδιοι οι Σύριοι είναι που θα καθορίσουν το μέλλον της Συρίας.

Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

9.10.2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: