Αναγνώρισε τον Γκουαϊδό η ελληνική κυβέρνηση – Σκληρή καταδίκη από το ΚΚΕ

Φυσική απόρροια της πολιτικής των φανατικών αναγνωστών του Ιάσονα Πιπίνη είναι και η αναγνώριση του καληνυχτάκια των πραξικοπημάτων, Χουάν Γκουαϊδό στη θέση του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας

Μία – μία διακρίνονται οι τεράστιες διαφορές της νέας διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ανάγκης να χαϊδεύει τόσο τα όποια αριστερά του ακροατήρια, όσο και να ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές της ΕΕ και των ΗΠΑ, επιδόθηκε σε εξαιρετικές ακροβατικές κινήσεις ώστε να είναι και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ στη Βενεζουέλα, η ΝΔ φυσικά δεν έχει ανάγκη από κανένα τέτοιο φύλλο συκής. Και γιατί άλλωστε, όταν πρόκειται για το κόμμα που ανήγαγε σε υψηλή τέχνη την “αντιπολίτευση του κωλόχαρτου”, χαρακτηρίζοντας “Μαδούρο” τον Αλέξη Τσίπρα, εξισώνοντας και δίνοντας εμμέσως αριστερό προσωπείο, έναν ηγέτη που υμνήθηκε όσο λίγοι από τους αμερικανονατοϊκούς μας συμμάχους, με έναν πρόεδρο για τον οποίο πολλά μπορεί να πει κανείς, όχι όμως ότι δε βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Φυσική απόρροια της πολιτικής των φανατικών αναγνωστών του Ιάσονα Πιπίνη ήταν λοιπόν και η αναγνώριση του καληνυχτάκια των πραξικοπημάτων, Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη  με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28», στη δήλωση της Φεντερίκα Μογκερίνι. Ναι, αυτής στο όνομα της οποίας έπινε νερό ο Κατρούγκαλος και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενώ τέως και νυν αναμένεται να αρχίσουν να τσακώνονται για το ποιος ερμηνεύει πιστότερα την ευρωενωσιακή γραμμή, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία θέτει τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν:

 «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που αναγνώρισε τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η πράξη αυτή στηρίζει τη βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: