Ακροδεξιά ουρλιαχτά από τη μια και Bella Ciao από την άλλη στην υποδοχή των Αφρικανών μεταναστών του πλοίου Diccioti

Στο κέντρο υποδοχής είχαν συγκεντρωθεί από τη μια οπαδοί της νεοφασιστικής Casapound και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων και από την άλλη κάτοικοι της περιοχής με πανό “Welcome” που φώναζαν στους απέναντι “Δεν είστε από εδώ, τι ήρθατε να κάνετε;”

Μετά από Οδύσσεια 10 ημερών, έφτασαν την Τρίτη το βράδυ 50 Ερυθραίοι πρόσφυγες του πλοίου Diccioti στη Ρόκα ντι Πάπα, μετά από ταξίδι σε πούλμαν από τη Σικελία. Στο κέντρο υποδοχής είχαν συγκεντρωθεί από τη μια οπαδοί της νεοφασιστικής Casapound και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων και από την άλλη κάτοικοι της περιοχής με πανό “Welcome” που φώναζαν στους απέναντι “Δεν είστε από εδώ, τι ήρθατε να κάνετε;”. Οι ρατσιστές, ανεμίζοντας ιταλικές σημαίες, τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και ούρλιαζαν αντιμεταναστευτικά συνθήματα. Από την άλλη, οι αντιφασίστες απάντησαν με το “Bella Ciao”.

Οι πρόσφυγες θα μείνουν λίγες μέρες στο κέντρο, καθώς θα τους αναλάβει η σύνοδος των Ιταλών Επισκόπων. 39 ακόμα άτομα που βρίσκονται σε hot-spot στη Σικελία, θα μεταφερθούν σε Ιρλανδία και Αλβανία, που δήλωσαν έτοιμες να τους υποδεχτούν. Δεν είδαν όλοι οι ντόπιοι θετικά την άφιξη των προσφύγων, ιδίως όσοι κατοικούν στα πέριξ του κέντρου. Ορισμένοι ανάρτησαν πανό έξω από το κτίριο, ζητώντας από τον Πάπα “να τους πάρει στον Άγιο Πέτρο”. Ηγετικό ρόλο στις κινητοποιήσεις φέρεται να έχει ένας παλιός δήμαρχος της πόλης, που προέρχεται από το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα, ο οποίος ισχυρίζεται ωστόσο πως οι αντιδράσεις αφορούν μόνο τον αριθμό κι όχι την παρουσία των προσφύγων γενικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: