«Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της κατοχής και των φερεφώνων της…» – Αλληλεγγύη στην Αΐντα Τούμα – Σουλεϊμάν και τον Όφερ Κασίφ

ΚΚΕ: “Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους βουλευτές Αϊντα Τούμα – Σουλεϊμάν και Οφερ Κασίφ, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, καθώς και σε όλους τους αγωνιστές στο Ισραήλ που παλεύουν για το δίκιο και την ειρήνη και δέχονται ως απάντηση την καταστολή και τον αυταρχισμό”

Σε νέα πολιτική δίωξη εναντίον μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτή προχωρούν οι ισραηλινές αρχές, επιδιώκοντας να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε φωνή που καταγγέλλει την κατοχή της Παλαιστίνης και καλεί σε αγώνα για να σταματήσει το ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα.

Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Αΐντα Τούμα – Σουλεϊμάν, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτής του ΧΑΝΤΑΣ – ΤΑΑΛ (Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα), στην οποία επιβλήθηκε ποινή απομάκρυνσης από τις συνεδριάσεις του ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνέσετ) για 2 μήνες, με περικοπή και στην αποζημίωσή της, επειδή κατήγγειλε το συνεχιζόμενο έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πολιτική δίωξη είχε αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα ο Οφερ Κασίφ, επίσης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτής του ΧΑΝΤΑΣ – ΤΑΑΛ.

Σε ανακοίνωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΧΑΝΤΑΣ – ΤΑΑΛ αναφέρει: «Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της κατοχής και των φερέφωνών της: Φίμωση των φωνών που ζητούν τον τερματισμό του πολέμου και υποστήριξη των εγκληματιών που ζητούν την καταστροφή (“Νάκμπα”) της Γάζας το 2023. Το κάλεσμα της βουλευτή Αϊντα Τούμα – Σουλεϊμάν, όπως και των υπόλοιπων εκπροσώπων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να σταματήσουν ο πόλεμος στη Γάζα και οι δολοφονίες αμάχων και αθώων, εκτός από το ότι είναι μία νόμιμη πολιτική θέση, είναι μια ευγενής ανθρωπιστική θέση που δεν ευθυγραμμίζεται με τα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες της κατοχής στη Γάζα».

Τονίζει δε ότι την ώρα που φτάνουν καταιγιστικές οι πληροφορίες για την εισβολή του κατοχικού στρατού ακόμα και στα νοσοκομεία της Γάζας, για ανακρίσεις ακόμα και των τραυματιών, «η λογοδοσία για την απλή αμφισβήτηση του αφηγήματος (σ.σ. των κατοχικών αρχών) είναι επίσης μέρος αυτής της δίωξης, η οποία φαίνεται ότι κλιμακώνεται εναντίον των βουλευτών μας από φόβο μήπως συνεχίσουν να αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής, αφού είχαν φέρει σε δύσκολη θέση αυτήν και τους ηγέτες της στη διεθνή σκηνή».

Η ανακοίνωση καταλήγει εκφράζοντας υποστήριξη στους δύο διωκόμενους βουλευτές, τονίζοντας ότι «υποστηρίζουμε επίσης όλους όσοι διώκονται, είτε ακτιβιστές είτε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, και βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη σταθερή έκφραση των πολιτικών μας θέσεων – δυνατά και δημόσια – παρ’ όλες τις προσπάθειες καταστολής της φωνής μας».

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε τη φίμωση των αγωνιστών του ΚΚ Ισραήλ

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση εναντίον της σ. Αϊντα Τούμα – Σουλεϊμάν, που έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη απόφαση κατά του σ. Οφερ Κασίφ, και τονίζει:

«Η ισραηλινή κυβέρνηση, έχοντας προκαλέσει “ποτάμια” αίματος τον τελευταίο μήνα, δήθεν στο όνομα της “αυτοάμυνας”, δολοφονώντας χιλιάδες μικρά παιδιά και αμάχους, επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και σε κάθε επίπεδο.

Ηδη έχει απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και επιδιώκει να επιβάλει σιωπητήριο και στους βουλευτές, για μια δολοφονική πολιτική κατά του λαού της Παλαιστίνης, που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ.

Αυτή είναι η αστική δημοκρατία στο Ισραήλ, που στηρίζουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωNATOικού τόξου!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους βουλευτές Αϊντα Τούμα – Σουλεϊμάν και Οφερ Κασίφ, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, καθώς και σε όλους τους αγωνιστές στο Ισραήλ που παλεύουν για το δίκιο και την ειρήνη και δέχονται ως απάντηση την καταστολή και τον αυταρχισμό».

Απέναντι στην απαγόρευση των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων

Στο μεταξύ, οι αγωνιστές του Ισραήλ έρχονται αντιμέτωποι και με τις απαγορεύσεις που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η αστυνομία στις κινητοποιήσεις κατά της κατοχής και του εγκλήματος στη Γάζα.

Χτες, το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από προσφυγή ενάντια σε σχετική αστυνομική απόφαση, έδωσε τελικά άδεια στο ΧΑΝΤΑΣ να οργανώσει αύριο, Σάββατο, αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι περιεχόμενο της κινητοποίησης είναι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και για συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων.

Επισήμαναν δε τη στάση δύο μέτρων και δύο σταθμών των ισραηλινών αρχών και της αστυνομίας, καθώς από τη μια απαγορεύονται οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, ενώ από την άλλη η αστυνομία επιτρέπει «κινητοποιήσεις» όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στο Τελ Αβίβ, με αιτήματα την ισραηλινή κατοχή της Γάζας, την απέλαση των κατοίκων της και τη δημιουργία εβραϊκών εποικισμών στην επικράτειά της…

Αυτήν τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε την αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, ωστόσο την προηγούμενη βδομάδα είχε απορρίψει τις προσφυγές ενάντια στην απαγόρευση αντιπολεμικών κινητοποιήσεων στη Sakhnin και την Umm El Fahm.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: