43 οι νεκροί από την έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Κούβα – Αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το ΚΚ Κούβας και τον Κουβανικό λαό

Στους 43 νεκρούς, μετά την ανάσυρση μίας ακόμη σορού από τα συντρίμμια που προκάλεσε η σφοδρή έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, άλλοι 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και τον Κουβανικό λαό, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο ξενοδοχείο Σαρατόγκα στην Αβάνα εκφράζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος σε μήνυμά του.

Το μήνυμα αλληλεγγύης προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και τον Κουβανικό λαό, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο ξενοδοχείο Σαρατόγκα στην Αβάνα, που οδήγησε στο θάνατο 31 ανθρώπων και στον τραυματισμό άλλων 85.

Το Κόμμα μας εκφράζει τα θερμά του συλληπτήρια στους συγγενείς και τους οικείους όσων έχασαν την ζωή τους και εύχεται την ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ»

Νεότερος απολογισμός: 43 νεκροί από την έκρηξη σε ξενοδοχείο

Στους 43 νεκρούς, μετά την ανάσυρση μίας ακόμη σορού από τα συντρίμμια που προκάλεσε η σφοδρή έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, άλλοι 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Από τους 51 εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί τη στιγμή της τραγωδίας, 23 σκοτώθηκαν, τρεις νοσηλεύονται και 22 έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, απαρίθμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ο Ρομπέρτο Ενρίκε Καλσαδίγια, αντιπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας Gaviota, η οποία ανήκει στον κουβανικό στρατό.

Τρεις εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγνοούνται, «δύο σερβιτόρες κι ένας μάγειρας», διευκρίνισε ο Ρ. Καλσαδίγια.

Κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, η δομή του ξενοδοχείου επλήγη «κατά το 80%» από την έκρηξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: