13 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε κλαμπ μετά από εισβολή αστυνομικών για την επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Λίμα του Περού

Οι μαρτυρίες των παρευρισκόμενων κάνουν λόγο για ρίψη δακρυγόνων τη στιγμή εισόδου των αστυνομικών δυνάμεων. 

Με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους 13 νέοι άνθρωποι στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα, μετά από αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κλαμπ που παραβίαζε την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Γύρω στις δέκα το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα, οι αξιωματικοί της αστυνομίας εισέβαλαν στο κλαμπ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και πάνω από 100 άνθρωποι να αρχίσουν τρομοκρατημένοι να τρέχουν για να ξεφύγουν. Κάποιοι από αυτούς έπεσαν στο πάτωμα και 13 από αυτούς ποδοπατήθηκαν και πέθαναν από ασφυξία.

Ο στρατηγός της περουβιανής αστυνομίας Ορλάντο Βελάσκο Μουχίκα αρνήθηκε πως οι αξιωματικοί έκαναν χρήση όπλων ή δακρυγόνων κατά την εισβολή στο κλαμπ, υποστηρίζοντας επίσης πως η αστυνομία έφτασε μετά από εκκλήσεις γειτόνων ενάντια στο παράνομο πάρτι. Οι μαρτυρίες των παρευρισκόμενων ωστόσο κάνουν λόγο για ρίψη δακρυγόνων τη στιγμή εισόδου των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών του Περού, άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους θαμώνες και αστυνομικοί, ενώ έχουν συλληφθεί 23 άτομα. Από πλευράς υπουργείο πρόσθεσαν πως αναζητούνται οι υπεύθυνοι του κλαμπ ως υπεύθυνοι για το συμβάν ώστε να ασκηθούν διώξεις από την εισαγγελία, χωρίς να γίνει λόγος για ευθύνες των αστυνομικών.

Με πληροφορίες από telesur

(κεντρική φωτό El Comercio)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: