Δ.Κουτσούμπας: “Κλείσατε τον κόσμο 5 μήνες σπίτι του! Τα παιδιά κουτουλάνε πίσω απ’ τις οθόνες…”

“Αστεία πράγματα όσα ακούγονται για επιτάξεις χωρίς αποζημίωση”, λέει ο Κικίλιας! Εμείς όταν μιλάμε για την ανάγκη να σωθούν ανθρώπινες ζωές δεν αστειευόμαστε κύριοι. Πού θα φτάσουμε; Να ξαναδούμε αρρώστιες που είχαν εξαλειφτεί, να φουντώνουν πάλι τον 21ο αιώνα; Η καραμέλα με τις συγκεντρώσεις που αυξάνουν δήθενα τα κρούσματα, έλιωσε πια.

Η σημερινή ομιλία του Κουτσούμπα στη Βουλή εστίασε στο μέγα ζήτημα της πανδημίας και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ξεκίνησε όμως με μια αναφορά στην Παγκόσμια Μέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια στηλίτευσε τις μακάβριες, ανούσιες συγκρίσεις που κάνει η κυβέρνηση με άλλες χώρες, για να δείξει την επιτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας: Κόψτε αυτές τις συγκρίσεις. Το μόνο που προσφέρουν ίσως, είναι να συντηρούν μια ανούσια δικομματική αντιπαράθεση. Και τόνισε πως η διαχείριση έχει αποτύχει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε με νεοφιλελεύθερες είτε με “προοδευτικές” κυβερνήσεις, που διαπράττουν τα ίδια εγκλήματα σε βάρος των λαών τους.

Και συνέχισε στηλιτεύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Κλείσατε τον κόσμο 5 μήνες στα σπίτια του. Τα παιδιά κουτουλάνε πίσω από τις οθόνες. Σχολεία, πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Επαγγελματικές σχολές όλα κλειστά. Κλείσατε την πλειοψηφία των φτωχών επαγγελματιών ενώ όλες οι βιομηχανικές ζώνες δουλεύουν στο φουλ. Κλείσατε πάρκα, χώρους άθλησης, πολιτισμού, κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε με μέτρα ασφαλείας, να σπάσει λίγο την δύσκολη κατάσταση που περνάμε όλοι μας. Στέλνατε ακόμα κι αστυνομικούς να ξυλοφορτώνουν άδικα συνανθρώπους μας στο όνομα δήθεν της πανδημίας!

Σημείωσε πως ο κόσμος που πειθαρχούσε στα μέτρα του, κι ας έβλεπε πως δεν είναι τόσο έξυπνα, βγαίνει από τα ρούχα του, γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε κανέναν ουσιαστικό μέτρο στις βασικές πηγές διασποράς.

Στους μεγάλους εργασιακούς χώρους εφαρμόζεται η ανοσία της αγέλης! Τα λεωφορεία έχουν γίνει κορωνολεωφορεία, το μετρό κορωνομετρό. Δεν υπάρχει αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Τώρα προτείνετε την αυτοδιάγνωση, πάλι στα πλαίσια της περιβόητης ατομικής ευθύνης. Έλεος!

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει το άνοιγμα του τουρισμού με “πρωτόκολλα-λάστιχο”. Και ότι ο μαζικός εμβολιασμός έχει σκοντάψει με δική της ευθύνη, στις δεσμεύσεις της ΕΕ, τα παζάρια και τους ανταγωνισμούς. Με αυτό το δεδομένο, είναι μονόδρομος η θωράκιση της δημόσιας υγείας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Ένα χρόνο πριν, το αίτημα για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, σε ορισμένους μπορεί να ακούγονταν υπερβολικό… Σήμερα, πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν επιβεβλημένο, γιατί τώρα το κρίσιμο είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές. “Αστεία πράγματα τα όσα ακούγονται για επιτάξεις χωρίς αποζημίωση”, λέει ο υπουργός υγείας! Μόνο που εμείς όταν μιλάμε για την ανάγκη να σωθούν ανθρώπινες ζωές δεν αστειευόμαστε κύριοι.

Συνέχισε θέτοντας καίρια ερωτήματα για τα περιστατικά που μένουν χωρίς περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία, που μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου, αποκαλύπτοντας την απάτη του “Εθνκού Συστήματος”, σημείωσε τα χάλια της Πρωτοβάθμιας Υγείας και αναρωτήθηκε:

Πού θα φτάσουμε; Να ξαναδούμε αρρώστιες που είχαν εξαλειφτεί, να φουντώνουν πάλι τον 21ο αιώνα;

Και απάντησε στο κλασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, που προσπαθεί να στοχοποιήσει τις συγκεντρώσεις.

Η καραμέλα με τις συγκεντρώσεις που δήθεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων, έλιωσε πια. Ανακαλύψατε τώρα τα αυξημένα κρούσματα στη Ν.Σμύρνη, για να ενοχοποιήσετε τους χιλιάδες που διαδήλωσαν ενάντια στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής. Για πείτε μας… άλλες περιοχές όπως η Δυτ. Αττική ή ο Πειραιάς που βράζουν από κορονοϊό, ποιος φταίει; Γιατί από όσο ξέρουμε εκεί δεν έγιναν τίποτα μεγάλες συγκεντρώσεις! Εκεί το κράτος σας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια.

Μιλώντας για το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ και το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” είπε πως δεν είναι λεφτόδεντρο, ούτε φιλόπτωχο παγκάρι αλλά νέα αλυσίδα για τους λαούς της Ευρώπης. που θυμίζει τη διαδικασία των μνημονίων.

Σας θυμίζει κάτι η διαδικασία κύριοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜΕΡΑ; Γιατί στον λαό του θυμίζει: Του θυμίζει Μνημόνια… Για αυτό καλύτερα να το πείτε “Μνημόνιο 5.0″

Στο κλείσιμο, είπε πως η κυβέρνηση ψάχνει για συναινέσεις και ξέρει πού θα τους βρει.

Πρόθυμους για “μορατόριουμ” θα βρει στην αξιωματική αντιπολίτευση, το πρότεινε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, το απέδειξε ο κ Τσίπρας με όσα είπε εδώ, και στα κόμματα που χαιρέτησαν το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο εργατικό-λαϊκό κίνημα θα βρει «κλειστές πόρτες». Ο λαός όντως έχει ανάγκη από ρήξη. Ρήξη με την στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου. Ρήξη πρώτα και κύρια με τη στρατηγική της ΕΕ, της άρχουσας τάξης και των πολιτικών κομμάτων που τους υπηρετούν.

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: