Χρ. Ζαραλίκος: Οι πλούσιοι βγάζουν λεφτά, οι εργαζόμενοι βγάζουν προβλήματα στη μέση…

Όσο οι άλλοι παίζουν το δίπολο Ελλάδα-Τουρκία, Παναγιά-Μωάμεθ κτλ, οι πλούσιοι κονομάνε. Και όσο δεν αντιδράμε, στη γειτονική Αλβανία το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι το “Έλληνας τουρίστας” ή μάλλον”Έλληνας διαδηλωτής”.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος επιστρέφει δηλώνοντας κάθαρμα και διαψεύδοντας ότι γεννήθηκε το μικρό του “καθαρματάκι” -όχι ακόμα. Συνδέει άψογα το χέρι του θεού (όχι του Ντιέγκο) και της Παναγιάς, με το αόρατο χέρι της αγοράς, των μπάτσων που ρίχνουν ένα χέρι ξύλο για να ρυθμίσουν την αγορά της πρέζας και του μαλάκα φορολογούμενου που τους πληρώνει. Συμπεραίνει πως ζούμε σε μια καθαρματοπαπαδομπατσοδημοκρατία με αρχηγούς τους εφοπλιστές, όπου χρειάζονται μόνο παπάδες (να σε βαφτίζουν και να σε θάβουν) γιατί έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι μια μέρα. Και αν ήταν λίγο έξυπνος ο Μπόρις Τζόνσον, θα ερχόταν να παρτάρει όλη μέρα στη χώρα της κωμωδίας, όπου οι τουρίστες δεν μπαίνουν ποτέ σε καραντίνα, τα αυθαίρετα γίνονται νόμιμα με 250 ευρώ, οι πλούσιοι βγάζουν λεφτά και οι εργαζόμενοι προβλήματα στη μέση, ενώ η ζωή ενός εργαζόμενου -όπως ο Χρήστος Ζορμπάς- κοστολογείται σε μερικές δεκάδες ευρώ.

Αλλά όσο οι άλλοι παίζουν το δίπολο Ελλάδα-Τουρκία, Παναγιά-Μωάμεθ κτλ, οι πλούσιοι κονομάνε. Και όσο δεν αντιδράμε, στη γειτονική Αλβανία το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι το “Έλληνας τουρίστας” και -ακόμα χειρότερα- “Έλληνας διαδηλωτής”.

Τα υπόλοιπα στο βίντεο που ακολουθεί

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: