Χρ. Ζαραλίκός – Η συνταγή της χώρας είναι “μπάτσοι και παπάδες”. Θα μας δέρνουν και θα μας ψέλνουν

Στις χώρες-προτεκτοράτα ο λαός έχει πάντα δύο επιλογές για πρωθυπουργό, όπως όταν πας για βρώμικο και έχεις να διαλέξεις: λουκάνικο ή χοιρινό. Στο τέλος όμως πάλι junk food θα φας.

Προσλαμβάνουμε αστυνομικούς αλλά όχι γιατρούς. Συζητάμε αν και πότε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι νυχούδες. Και η εκκλησία είναι πάντα κράτος εν κράτει. Αν ο Ζάρα αποφάσιζε να παίξει σήμερα κονσέρβα ένα επεισόδιο από τον περασμένο Μάη, λίγοι θα καταλάβαιναν τη διαφορά. Γύρισε όμως φρέσκο πράγμα, που κινείται σε διάφορα επίπεδα.

Μας αναλύει πχ γιατί ο Μητσοτάκης είναι ο θεός του σύγχρονου βωβού κινηματογράφου και πώς θα έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ αν δεν τον δέσμευε το όνομά του, για να γίνει πρωθυπουργός. Λέτε για αυτό(ν) να έχει ο ΟΑΕΔ κατηγορία για (άνεργους) προέδρους κυβέρνησης;

Εξηγεί πως στις χώρες-προτεκτοράτα ο λαός έχει πάντα δύο επιλογές για πρωθυπουργό, όπως όταν πας για βρώμικο και έχεις να διαλέξεις: λουκάνικο ή χοιρινό. Στο τέλος όμως πάλι junk food θα φας.

Δίνει ιδέες πώς μπορεί να εφαρμοστεί στα μπουρδέλα το click-away -ή dick-away, όπως προσθέτει κάποιος στα σχόλια. Κάνει “διαγωνισμό μαλακίας” με έναν ακαδημαϊκό. Δείχνει πώς ο αντικρατιστής Ψαριανός θα σώσει τα ΑμεΑ και πώς ζει και βασιλεύει το σκοιλ ελικοικού.

Λέει για την υπουργό Τσιμενδώνη, την πλημμυρισμένη Ακρόπολη και τα Αναφιώτικα, που θα μπορούσαν να είναι η χαμένη Ατλαντίδα. Για την μαλακία που πάει σύννεφο και ό,τι γίνεται σύννεφο, γυρνάει ως βροχούλα. Και για τον πλημμυρισμένο καταυλισμό στο Καρα-Τεπέ, που δεν έπαιξε σε κανέναν κανάλι.

Προειδοποιεί τις Εκκλησίες πως αν ανοίξουν τώρα, το Πάσχα δε θα βρίσκουν τέταρτο άτομο για τον Επιτάφιο. Και συνοψίζει τη συνταγή του κράτους για κάθε πρόβλημα. Μπάτσοι και παπάδες. Θα μας δέρνουν και θα μας ψέλνουν…

Τα υπόλοιπα στο βίντεο που θα ακολουθεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: