Απόδοση τιμής στην προτομή του Χοσέ Μαρτί στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν στεφάνια στην προτομή του Χοσέ Μαρτί στην Αθήνα, αποδόθηκε εγκάρδιος φόρος τιμής στον Εθνικό Ήρωα της Κούβας, στην 171η επέτειο από τη γέννησή του.

Με εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν στεφάνια στην προτομή του Χοσέ Μαρτί στην Αθήνα (στο παρκάκι παράλληλα με την οδό Μιχαλακοπούλου, απέναντι από τον αριθμό 52), αποδόθηκε εγκάρδιος φόρος τιμής στον Εθνικό Ήρωα της Κούβας,  στην 171η επέτειο από τη γέννησή του.

Μετά τους εθνικούς ύμνους της Κούβας και της Ελλάδας, που εκτέλεσε η μπάντα του Δήμου Αθηναίων, ο Πρέσβης της Κούβας, Aramís Fuente Hernández, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Χοσέ Μαρτί, τονίζοντας ότι η ιδεολογία και η πολιτική του παρακαταθήκη παραμένουν ανεξίτηλες και οδηγός για την ερμηνεία και την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων όπως και για την ηθική διαμόρφωση των σημερινών και των μελλοντικών γενιών.

Στον Μαρτί, αλλά και στον Φιντέλ, είπε ο πρέσβης, χρωστάμε το πνεύμα αντίστασης που εμφάνισαν ολόκληρες γενιές Κουβανών. Βρίσκουμε την έμπνευση και τη δύναμη να επιμένουμε, να αγωνιζόμαστε και να ξεπερνάμε ακόμα και τις μεγαλύτερες αντιξοότητες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση της γνωστής μελωδίας Guantanamera, από τη μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: