“Από μπάτσο δεν κολλάει…” – “Δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει πως οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό” λέει ο Άκης Σκέρτσος

Δύσκολα μπορεί να βρεις πιο ψεκασμένες και ανορθολογιστικές δηλώσεις από αυτές που κάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης των αρίστων…

“Η υποχρεωτικότητα ακούγεται εύκολη αλλά εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά στις υπηρεσίες του σκληρού πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και αν τεθούν σε αναστολή, δεν αναπληρώνονται εύκολα”.

Οι υγειονομικοί αντιθέτως, σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, είτε δε λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση στις πολυετείς σχολές τους, είτε αναπληρώνονται πιο εύκολα, ιδίως εν μέσω πανδημίας, με το ΕΣΥ να έχει φτάσει στα όριά του και την κυβέρνηση να επιμένει να μην προχωρά στην ενίσχυσή του. Αν απορείτε κι εσείς, όμως, για όλα υπάρχει μια απάντηση.

Τα νοσοκομεία είναι μέρη που εν δυνάμει μπορεί να υπάρχει υπερδιασπορά του ιού.

Ενώ αντιθέτως…

Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό.

Αυτά είπε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, και αν θέλει κανείς να το δει για να το πιστέψει, μπορεί να δοκιμάσει να το κάνει στο παρακάτω βίντεο -μετά το 10ο λεπτό περίπου.

Μια φράση λέει πως ο καθένας ψάχνει αυτό που βρίσκει. Αν δεν υπάρχει καμία σοβαρή, οργανωμένη προσπάθεια ιχνηλάτησης, δεν πρόκειται ποτέ να εντοπίσεις τις βασικές πηγές διασποράς, για να πάρεις μέτρα καταπολέμησής τους. Πόσο μάλλον όταν η ενίσχυση της αστυνομίας ήταν η μόνη “λύση” που βρήκε το επιτελικό κράτος εν μέσω πανδημίας, για να… την αντιμετωπίσει καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της κυβέρνησης, σε αγαστή σύμπνοια αν όχι άμιλλα με τους λογής αρνητές και ψεκασμένους, κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδείξουν πως κανείς δεν ξεπερνά σε ανορθολογισμό τις δικές τους δημόσιες τοποθετήσεις και τα πεπραγμένα.

Η Εκκλησία είναι υπεράνω νόμου, καθώς μάλλον δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει ότι εκεί μεταδίδεται ο ιός. Οι Πραιτωριανοί της εξουσίας λαμβάνουν ειδική μεταχείριση, γιατί προφανώς χρειάζεται ειδική μελέτη για να αποδείξει ότι έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο, ιδίως όταν έχουν αναλάβει την ευθύνη να κάνουν έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Αλλά αν αυτό ισχύει για τους πιστούς και τους αστυνομικούς, δε δικαιούται να το σκεφτεί ο καθένας για τον εαυτό του;

Κι αν αύριο-μεθαύριο αναρωτηθεί κανείς “τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε” και γιατί δεν έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, και μάλιστα παρά την… άρτια καμπάνια που οργάνωσε προσωπικά ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, μπορούμε να ρωτήσουμε ξανά τον κ. Σκέρτσο για να μας δώσει μια εξίσου λογική απάντηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: