Άγγ. Συρίγος: “Βία άσκησαν και αυτοί που επιτέθηκαν στους φασίστες!” – Ο υφυπουργός Παιδείας ξεπλένει τους νεοναζί

Ο υφυπουργός κατηγορεί τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις για τον φόβο που νιώθουν οι μαθητές: “Εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, που έρχονται δήθεν για να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαθητές και οι γονείς είναι φοβισμένοι και δεν πάνε στο σχολείο…”

Αν χρειάζεται κανείς ένα μέτρο για το πόσο προκλητική ήταν οι σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, αρκεί να πούμε πως ακόμα και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απορούσαν με όσα τους έλεγε και επανέρχονταν συνεχώς, δίνοντάς του ευκαιρίες να δώσει διευκρινίσεις και να ανασκευάσει όσα λέει.

Ο Άγγελος Συρίγος παρουσίασε μια χυδαία εκδοχή της θεωρίας των δύο άκρων, εξισώνοντας θύτες και θύματα. Καταδίκασε πάνω από δέκα φορές -χωρίς υπερβολή- (!) τη βία από όπου και αν προέρχεται και επανερχόταν συνεχώς στο ίδιο θέμα, λέγοντας πως δεν υπάρχει μια καλή αριστερή βία και μια κακιά ακροδεξιά! Και όταν κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις, είπε πως την Τρίτη είδε βία και από όσους ήταν έξω από τα κάγκελα!

Βία άσκησαν και αυτοί που επιτέθηκαν στους φασίστες! Δε δικαιολογείται αυτό σε μια δημοκρατική κοινωνία…

Όταν οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν τα ευρήματα της αστυνομίας και το οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοχή των κουκουλοφόρων που δρούσαν μέσα από τα κάγκελα του σχολείου, απάντησε αμήχανα “το ακούω, δεν ξέρω λεπτομέρειες, πιθανότατα έτσι είναι…”! Και συνέχισε λέγοντας πως δε γνωρίζει αν ήταν μαθητές ή όχι, ότι υπάρχει όντως ένας ακροδεξιός θύλακας στα σχολεία (ένας;), αλλά το σημαντικό είναι να καταδικάσουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται!

Φρόντισε μάλιστα να αναπαραγάγει όλη την ακροδεξιά προπαγάνδα, που παρουσιάζουν την περιφρούρηση της πορείας ως βίαιες ομάδες με ρόπαλα…

Η βία υπήρχε μέσα και έξω από τα κάγκελα! Παρατήρησα τα γεγονότα της Τρίτης και της Τετάρτης. Είδα ανθρώπους να συμπλέκονται, εξωσχολικά άτομα και φοιτητές να αλληλοσυμπλέκονται με άτομα που ήταν μες στο σχολείο, από ό,τι φαίνεται ήταν ακροδεξιοί, δεν ξέρω αν ήταν μαθητές ή όχι. Είδα και ομάδες με ρόπαλα έξω από τα κάγκελα, έτοιμες να ρίξουν ξύλο! Βλέπω σήμερα τους συνδικαλιστές έξω από το σχολείο, χαίρομαι που δεν είναι οι ομάδες με τα ρόπαλα…

Ο Συρίγος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα παιδιά φοβούνται να πάνε στο σχολείο εξαιτίας των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων -προκαλώντας εκ νέου την αντίδραση των δημοσιογράφων και ανασκευάζοντας εν μέρει τα λεγόμενά του.

Εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, που έρχονται δήθεν για να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαθητές και οι γονείς είναι φοβισμένοι και δεν πάνε στο σχολείο…

Οι δημοσιογράφοι επισήμαναν στον υφυπουργό ότι υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στα σχολεία, για τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να μην έχει ιδέα και ρώτησαν τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να τους αντιμετωπίσει. Η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι η παρουσία της αστυνομίας εγγυάται την ομαλή λειτουργία, ώστε να μην υπάρχει βία, και ότι θα ελεγχθεί πώς βρήκαν τα εξωσχολικά στοιχεία καταφύγιο στο σχολείο -αν είναι όντως εξωσχολικά, γιατί… “δεν έχω πληροφόρηση”. Και συνέχισε: “Αλλά από αυτό το σημείο, ως το να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης το σχολείο, υπάρχει απόσταση…”

Η προσπάθεια του Συρίγου να ξεπλύνει τους φασίστες ήταν προκλητική και εξόφθαλμη, με τον ίδιο να διεκδικεί ωστόσο αντιφασιστικά παράσημα για το κυβερνών κόμμα, που “έστειλε τα φαντάσματα της Χρυσής Αυγής στη φυλακή”.

Η σαπίλα του ντουνιά, όμως, επιχειρεί να σηκώσει πάλι κεφάλι και το κάνει με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, της αστυνομίας και όσων ξεπλένουν τους φασίστες με τη βρώμικη θεωρία των “δύο άκρων” που εξισώνει θύματα και θύτες.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με όσα προκλητικά είπε ο Συρίγος στην ΕΡΤ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: