Ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί στο νησί μας! – ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλουν τη φασιστοεκδήλωση στην Κρήτη για τους Ναζί εισβολείς αλεξιπτωτιστές

Καλούμε τον Κρητικό λαό, οργανωμένα με τους φορείς του εργατικού, λαϊκού μαζικού κινήματος, να κινητοποιηθεί και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτής της βάναυσης εκδήλωσης αίσχους των λογής ακροδεξιών – φασιστοειδών στα Χανιά της Κρήτης φέρνοντας μπροστά στην ευθύνη τους κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της για την εκδήλωση που προγραμματίζει η παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» για να τιμήσει του ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην Μάχη της Κρήτης, η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Η δημοσιοποίηση πραγματοποίησης της κατάπτυστης εκδήλωσης τιμής στους ναζιστές αλεξιπτωτιστές στα πλαίσια της επετείου της ηρωικής μάχης της Κρήτης, από την οργάνωση «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» αποτελεί πρόκληση απέναντι στην αντιφασιστική συνείδηση του κρητικού λαού, τις θηριωδίες που υπέμεινε και τους χιλιάδες νεκρούς που θυσίασε στο βωμό του ηρωικού αντιφασιστικού αγώνα των λαών.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται ότι ανήκει επισήμως στις “εφεδρείες” των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ακόμα ότι ο πρόεδρος και άλλα μέλη της είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί χωρών της ΕΕ. Ενώ επίσης φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουν αντίστοιχες φιέστες στα πλαίσια των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης με την ανοχή κυβερνήσεων και τοπικών φορέων.

Για άλλη μια φορά είναι εκτεθειμένες η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, η περιφερειακή και δημοτικές αρχές του νησιού που στηρίζουν με τα μπούνια την δράση των ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών φονιάδων στην περιοχή, με τις διευκολύνσεις που παρέχουν για την λειτουργία της βάσης της Σούδας και πολλών άλλων εγκαταστάσεων, βάζοντας σε σοβαρούς κινδύνους το λαό μας.

Αυτή η στάση σε συνδυασμό με την προώθηση μια σειράς αντιδραστικών προγραμμάτων της ΕΕ που ξεπλένουν το φασισμό, τη στήριξη σε φιλοναζιστικές κυβερνήσεις των βαλτικών και άλλων χωρών της Ευρώπης, την απαράδεκτη υπόθαλψη του ναζιστή ευρωβουλευτή πρώην χρυσαυγίτη Λαγού ως και η υλοποίηση απαράδεκτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως το “Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα”, είναι ενέργειες που δίνουν αέρα στα πανιά κάθε λογής απογόνων των ναζιστών.

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους λαϊκούς φορείς να δηλώσουν σθεναρά ότι είναι ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί στο νησί μας.

Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος, με την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα».

***

Τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση-βεβήλωση της Ιστορίας στα Χανιά καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ). Στην ανακοίνωσή της σημειώνονται τα εξής:

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση-βεβήλωση της Ιστορίας στα Χανιά για να τιμηθούν οι ναζί Αλεξιπτωτιστές που επιτέθηκαν στην Κρήτη το 1941.

Οργή και αγανάκτηση, στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης και σε όλο τον Ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στον λαό της Κρήτης που δέχτηκε τη επίθεση της αερομεταφερόμενης μεραρχίας του χιτλερικού στρατού το Μάη του 1941 για την κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς ναζί, προκαλεί η επιχειρούμενη διοργάνωση εκδήλωσης -στα Χανιά της Κρήτης μάλιστα(!)- για να τιμηθούν οι ναζί αλεξιπτωτιστές.

Συγκεκριμένα, μια οργάνωση με την επωνυμία «European Paratroopers Association-Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», οργάνωση φασιστοειδών με διασυνδέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προγραμματίζει επίσκεψη στην Κρήτη από τις 17-23 Μάη με σκοπό να τιμήσουν τη…«γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», δηλαδή την επίθεση των ναζί στην Κρήτη για την κατάληψη του νησιού!

Ογδόντα χρόνια πέρασαν μετά τη Μάχη της Κρήτης, την ηρωική εποποιία του Κρητικού λαού που οργάνωσε άοπλος σχεδόν, χύνοντας το αίμα του, την αντίσταση στην ναζιστική εισβολή στην Κρήτη σηματοδοτώντας την έναρξη της παλλαϊκής αντίστασης στους Γερμανούς κατακτητές, συμβάλλοντας και στην καθυστέρηση της επίθεσης των χιτλερικών στην ΕΣΣΔ, ζήτημα που βοηθούσε στην δική της προετοιμασία αντιμετώπισης της ναζιστικής εισβολής στα εδάφη της.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που η, τυχόν, πραγματοποίησή της θα αποτελούσε πρόκληση πρώτης γραμμής όχι μόνον στους αγωνιστές Αντιστασιακούς, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης, αλλά σε όλον τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον λαό της Κρήτης που έγραψε λαμπρή σελίδα στην Ιστορία της Αντίστασης στους φασίστες, πληρώνοντας εκατόμβες θυμάτων στη Μάχη της Κρήτης για να αποκρούσει τα αερομεταφερόμενα ναζιστικά στρατεύματα και στη συνέχεια για την Απελευθέρωση.

Πρόκειται επίσης για ενέργεια που έρχεται να βεβηλώσει την Ιστορία της Αντίστασης, την Ιστορία του Κρητικού λαού, να βεβηλώσει την ιστορική μνήμη και συνείδηση του λαού μας για αυτή την τεράστιας σημασίας για τον πόλεμο κατά των ναζί αντιστασιακής πράξης.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καλεί ιδιαίτερα τα Παραρτήματα της στην Κρήτη, όλους τους Αγωνιστές, φίλους και απογόνους της Αντίστασης να δραστηριοποιηθούν, να διαμαρτυρηθούν και να πάρουν πρωτοβουλίες για να μην πραγματοποιηθεί η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και άλλες τέτοιες προσβλητικές για το λαό μας εκδηλώσεις που επιχειρούν να ξεπλύνουν τους ναζί εγκληματίες.

Σε τέτοιες ενέργειες οδηγεί η πολιτική της ΕΕ για την αναθεώρηση της ιστορίας και την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, που αθωώνει τον φασισμό.

Καλούμε σε καταδίκη των ναζί και των νεοναζί, που το καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί σαν εφεδρεία ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Εκφράζοντας τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας καταγγέλλουμε όλους όσοι συμμετέχουν και επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η παραπάνω εκδήλωση που προσβάλει βάναυσα τον Ελληνικό λαό. Καλούμε τον Κρητικό λαό, οργανωμένα με τους φορείς του εργατικού, λαϊκού μαζικού κινήματος, να κινητοποιηθεί και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτής της βάναυσης εκδήλωσης αίσχους των λογής ακροδεξιών – φασιστοειδών στα Χανιά της Κρήτης φέρνοντας μπροστά στην ευθύνη τους κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση. Καμιά ανοχή σε φασιστο-εκδηλώσεις τιμής των ναζί φασιστών.

Καλούμε τον Κρητικό λαό, όλο το λαό μας σε οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των Γερμανικών Επανορθώσεων-πολεμικών Αποζημιώσεων που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στην Ελλάδα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: