“Οι Γερμανοί Ναζί είναι φίλοι μας…” – Εκδήλωση τιμής στην Κρήτη για τους Ναζί εισβολείς αλεξιπτωτιστές!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών τιμάει στην Κρήτη τους “γενναίους, αδελφούς” της και την απόβασή τους στην Κρήτη. Στη διοίκηση της Ένωσης συμμετέχουν τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι εν ενεργεία αστυνομικός!

Μπορεί να μη βρέθηκαν δωσίλογοι να τιμήσουν τις προάλλες του Ναζί για την 80ή επέτειο από την εισβολή τους στην Ελλάδα, ωστόσο μες στον Μάη είναι προγραμματισμένη μια τιμητική εκδήλωση για τους Ναζί αλεξιπτωτιστές και την αεραπόβασή τους στην Κρήτη που ήταν το πρώτο βήμα της επιχείρησης “Ερμής” για την κατάληψη του νησιού.

Διοργανωτής είναι η “Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών” που καλεί τα μέλη της στο Μάλεμε των Χανίων για μια βδομάδα (17-23 Μαΐου), με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει και… “επικό event αναβίωσης” της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το συνοδευτικό μήνυμα στην αφίσα που λέει:

Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από την έφοδο των εκλεκτών δυνάμεων του Γ’ Ράιχ, που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη γενναιότητά τους. – Ας αποδώσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες “αέρινους” αδερφούς μας που έφεραν εις πέρας την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση της ιστορίας.

Αν κάποιος πιστεύει ότι πρόκειται απλώς για θρασύδειλους νοσταλγούς των Ναζί από την Ευρώπη, αρκεί να ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα της κίνησης και τη σύνθεση της διοίκησής της, όπου συναντάμε τρεις Έλληνες ένστολους: τον Γεώργιο Κασαγιάννη, μέλος του ΔΣ, τον Θωμά Αποστόλου και τον Παρασκευά Καζά, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής!

Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί να βρει κανείς το όνομα του τελευταίου ως εν ενεργεία αστυνομικού στο Α.Τ. Ραφήνας να μνημονεύεται στο PoliceNet για τις αθλητικές επιδόσεις του στους Πανελλήνιους Αγώνες Αστυνομικών Αλεξιπτωτιστών. Προφανώς, το όργανο της τάξης δε νιώθει κανέναν λόγο να κρύψει τις πολιτικές του συμπάθειες και την Ένωση στην οποία δραστηριοποιείται.

Το ιδεολογικό στίγμα της τελευταίας αποτυπώνεται πιθανότατα και στα μετάλλια με τα σύμβολα (Σιδηρούς Σταυρός κ.ά.) που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε ναζιστικές ιδέες -αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι τις μέρες μας από κάποια κράτη.

Όπως και να έχει, οι ιδέες και οι ιστορικές συμπάθειες της Ένωσης είναι αδιαμφισβήτητες. Όπως ακριβώς οι Ναζί κατακτητές είχαν συνεργάτες και υποστηρικτές, έτσι και σήμερα πολλοί νοσταλγούν το Γ’ Ράιχ, τον Χίτλερ και τον φασισμό και τους τιμούν ανοιχτά. Και όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών τιμά τους ναζί εισβολείς, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μετά δυσκολίας κρύβει τη δική της φιλική στάση προς τον ναζισμό και τους πολιτικούς απογόνους του.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα είναι τι έκαναν γι’ αυτό οι ελληνικές αρχές, πώς έδωσαν άδεια για το KRETA MEMORIAL και τι σκοπεύουν να κάνουν για τα εγχώρια “μπουμπούκια” που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της.

 

Δείτε ακόμα:

Ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί στο νησί μας! – ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλουν τη φασιστοεκδήλωση στην Κρήτη για τους Ναζί εισβολείς αλεξιπτωτιστές

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: