“Αν βγει η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ” – Γεια σου ΠΑΣΟΚ μεγάλε από Ευκλείδη Τσακαλώτο

Τη χιλιοπαιγμένη πασοκιά περί “αριστερού ψάλτη της δεξιάς” για το ΚΚΕ αναπαρήγαγε ο υπουργώς Οικονομικών, λογαριάζοντας χωρίς την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ.

Την “αντιδεξιά” κασέτα με το διαχρονικό σουξέ “πρόοδος-συντήρηση”, την ακούμε ήδη από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο και θα παίζει στη λούπα ως τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Τα κυβερνητικά στελέχη ακολουθούν πιστά τον τσελεμεντέ του καλού Πασόκου και εντείνουν την επίθεση στο ΚΚΕ, για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται από το ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, με μεθόδους αυριανισμού.

Από το χορό δε θα μπορούσε να λείπει κι ένας γκουρού του λενινισμού, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αιτία της εμφανούς ενόχλησης του υπουργού ήταν προφανώς η παρέμβαση του ΚΚΕ και του Νίκου Καραθανασόπουλου, που καυτηρίασε μεταξύ άλλων την απόφαση της κυβέρνησης στην τροπολογία για το αφορολόγητο να καταργήσει και τα όποια μέτρα ελάφρυνσης είχε εξαγγείλει και δη μόνο αυτά που ωφελούν το λαό, σε αντίθεση με τις ευνοϊκές προβλέψεις για τις επιχειρήσεις, που διατηρούνται στο ακέραιο.

Ο Τσακαλώτος ένιωσε θιγμένος από την παρατήρηση για τα δύο πολιτικά προγράμματα, που μοιάζουν σα μια σταγόνα νερό, κι έβαλε μπρος την κασέτα για το “μεγάλο λάθος του ΚΚΕ”, φροντίζοντας να του επιρρίψει και τις ευθύνες για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κ. Καραθανασόπουλο ο οποίος είπε ότι το ΚΚΕ θα καλέσει τον κόσμο να μην επιλέξει ανάμεσα στο χειρότερο και το λιγότερο κακό. Αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ.

Τερμάτισε όμως το Πασοκόμετρο λίγο αργότερα, καλώντας τους βάση το ΚΚΕ να πιέσει το κόμμα να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν..

Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ, πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος και η Αριστερά. Γι΄αυτό εμείς καλούμε και το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους να σας πιέσουν να αλλάξετε γραμμή, για να μπορέσουμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο. Ή να μην σας ψηφίσουν. Γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, για να μπορείτε εσείς να μιλάτε για συγκυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού.

Το λόγο πήρε άμεσα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, που επανήλθε, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους:

“Αυτό που σας πειράζει είναι η πολιτική του ΚΚΕ, δηλαδή να γίνει ένα χρήσιμο κόμμα για την αστική τάξη, για τους ιμπεριαλιστές, αυτό θέλετε όπως έγιναν τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη”, τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας, υπενθυμίζοντας την τύχη των άλλοτε κραταιών ΚΚ Γαλλίας και Ιταλίας που κατέληξαν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, δίνοντας τη θέση τους στην ακροδεξιά σε αυτές τις χώρες.

“Έχετε το θράσος να αυτοχαρακτηρίζεστε ως αριστεροί όταν έχετε ξεκόψει κάθε σχέση με την αριστερά και είστε συνδαιτυμόνες και yes men του Αμερικανού πρέσβη, σφίγγετε το χέρι του φονιά Νετανιάχου. Κοιτάξτε να δείτε κύριε Τσακαλώτο κι εσείς του Σύριζα, δε θα γίνει ποτέ χρήσιμο το ΚΚΕ για τους ιμπεριαλιστές για το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές, όπως εσείς θέλετε.”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής αποδόμησε πλήρως τις κουτοπονηριές για συμπόρευση του ΚΚΕ με τη δεξιά, υπενθυμίζοντας πως:  “Στο κάτω – κάτω με την ακροδεξιά εσείς συνεργαστήκατε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: