Ακόμα και νεκρός ενοχλεί τους φασίστες ο Παύλος!

Άγνωστα θρασύδειλα φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου στη Σπλάντζια, στα Χανιά.

Το περασμένο φθινόπωρο ήταν σταθμός για την αντιφασιστική πάλη, με την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Μετά την αντιφασιστική πορεία που έλαβε χώρα στα Χανιά, τοποθετήθηκε μια τιμητική πλακέτα στην πλατεία της Σπλάντζιας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Είχε το σύνθημα “Παύλο ζεις!” κι έναν διαγραμμένο αγκυλωτό σταυρό, ενώ ήταν μόλις το δεύτερο αντίστοιχο μνημείο, μετά από αυτό που στήθηκε στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας. Το επισκέφτηκαν μάλιστα κι οι γονείς του Παύλου, με τη Μάγδα Φύσσα να το φιλάει και να μαζεύει τα σημειώματα που είχε αφήσει ο κόσμος.

Αυτή η πλακέτα μπήκε στο στόχαστρο άγνωστων φασιστοειδών, που έδρασαν εν κρυπτώ σαν εγκληματίες -αξιοποιώντας την καραντίνα και τη μειωμένη κυκλοφορία στος δρόμους- και την κατέστρεψαν μερικώς, σπάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε στο Περιοδικό μας φίλος αναγνώστης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση “ατυχήματος”, καθώς απαιτούνται βαριά εργαλεία και ενδεχομένως συντονισμένες ενέργειες από ομάδα ατόμων, για να υποστεί τόσο σοβαρές φθορές η πλακέτα.

Εδώ μια φωτογραφία που δείχνει πώς ήταν η πλακέτα στην αρχική της μορφή.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που καταφέρνουν οι φασίστες είναι να δείξουν πόσο τους ενοχλεί ο Παύλος -ακόμα και νεκρός- και όλα όσα συμβολίζει. Οι βλάκες μπορεί να νομίζουν ότι είναι αήττητοι, αλλά δεν μπορούν να νικήσουν τις ιδέες που πρεσβεύει ο Παύλος Φύσσας και το μαζικό κίνημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: