Άγριοι ξυλοδαρμοί μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Μόρια της Λέσβου, ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και μετανάστες, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και, όπως φαίνεται στο βίντεο, προχώρησε σε άγριους ξυλοδαρμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και συλλήψεις μεταναστών.

Βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη 18 του Ιούλη, στη Μόρια της Λέσβου, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και μετανάστες που διαμαρτύρονταν για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους, τη μη εξέταση του αιτήματος για άσυλο που έχουν υποβάλει στις αρχές (θυμίζουμε ότι οι ειδικοί υπάλληλοι είχαν αποχωρήσει επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας) αλλά και για τις επαναπροωθήσεις κάποιων από αυτούς στη γειτονική Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και, όπως φαίνεται στο βίντεο, προχώρησε σε άγριους ξυλοδαρμούς,  που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και συλλήψεις μεταναστών.

Τα προβλήματα των μεταναστών, απόρροια  της υπερσυγκέντρωσης ανθρώπων που ζουν σε κακές έως άθλιες συνθήκες, αλλά και της  καθυστέρησης στην καταγραφή τους και στις μαζικές απορρίψεις αιτήσεων ασύλου, προκαλούν κύματα αγανάκτησης.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Ο πόνος, η αγανάχτηση και η οργή που προκαλεί η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν καταστέλλονται ούτε αντιμετωπίζονται με την αστυνομική βία και τη δύναμη των γκλομπ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: