“Αυτούς γιατί δεν τους πιάνετε;” – Αστυνομικοί και φύλακες φυγαδεύουν τους φασίστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι παρακρατικοί φασίστες αλωνίζουν ανενόχλητοι στο προαύλιο, οι αστυνομικοί τους παρακολουθούν και στην πράξη τους φυγαδεύουν, ενώ η μόνη τους παρέμβαση είναι να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που είναι έξω από τα κάγκελα, στο… απέναντι πεζοδρόμιο!

Μπορεί τα περισσότερα ΜΜΕ να μεταδίδουν ρεπορτάζ για… “ταραχές και επεισόδια”, λες και περιγράφουν ουδέτερα μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση, αλλά τα δικά τους βίντεο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για τα πραγματικά γεγονότα και την κάλυψη που είχαν οι παρακρατικές ομάδες από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και άτομα μέσα από το σχολικό συγκρότημα -είτε το φυλακτικό προσωπικό, είτε τη διεύθυνση των δύο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Λίγα λεπτά αφού είχαν εξαπολύσει επίθεση τα εξωσχολικά λούμπεν στοιχεία σουλατσάρουν ανενόχλητα μες στο σχολικό συγκρότημα και επιχειρούν να βγουν. Γίνονται όμως αντιληπτοί από τους αντιφασίστες διαδηλωτές που δεν είχαν διαλυθεί και παρέμεναν στον χώρο, οπότε αρχίζει ένα μικρό “κυνηγητό” έξω από τα κάγκελα, που καταγράφεται από τις κάμερες.

Οι διαδηλωτές οργισμένοι από την παρακρατική επίθεση που είχαν δεχτεί, ρωτάνε τους κουκουλοφόρους πώς μπήκαν μέσα και πώς γίνονται ανεκτές οι παρακρατικές ομάδες μες στο σχολείο. Οι κουκουλοφόροι χούλιγκαν ψάχνουν διέξοδο και προς στιγμήν φαίνεται να μπαίνουν εκ νέου μες στα κτίρια, υπό την πλήρη ανοχή του φύλακα, προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών που είναι έξω από τα κάγκελα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνέχεια του επεισοδίου, με τους παρακρατικούς να βγαίνουν ξανά από το κτίριο, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς και να κατευθύνονται προς την άλλη μεριά, για να βρουν διέξοδο.

Οι διαδηλωτές εξοργίζονται, υπάρχουν έντονες φραστικές αντεγκλήσεις, ενώ ζητάνε τον λόγο και από τις αστυνομικές δυνάμεις, με το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Παπατολίδη, να ρωτά χαρακτηριστικά τους αστυνομικούς:

-Αυτούς γιατί δεν τους πιάνετε;

Προφανώς δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Αντιθέτως, το μόνο που έκαναν οι αστυνομικοί είναι να φυγαδεύσουν ουσιαστικά τους φασίστες, από το σημείο όπου είχαν μπει. Ο επικεφαλής αξιωματικός τους αφήνει να δρουν ανενόχλητοι και το μόνο που κάνει είναι να ζητήσει ουσιαστικά από τους διαδηλωτές να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, τάχα για να εκτονώσουν την κατάσταση…

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: