Αφροδίτη Κτενά: Είναι αστείο να συζητάμε το 2023 για «συντήρηση» και «πρόοδο» με όρους άλλων δεκαετιών. Η στάση του ΚΚΕ ήταν συνεπής στον α’ και στον β’ γύρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις εκλογές συγκρούστηκαν δύο πολιτικές γραμμές. Μία που έλεγε ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της κεντρικής πολιτικής και μία που έλεγε ότι θα συγκρουστεί προκειμένου να πάρει ο λαός ανάσα μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο. Το ΚΚΕ κάλεσε να υπερψηφιστεί η δεύτερη

Το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να ψηφίσει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με βάση τα προβλήματά του και με ενιαίο πολιτικό κριτήριο, τόνισε η βουλευτής του Κόμματος Αφροδίτη Κτενά, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο «Attica TV».

Όπως εξήγησε, η λεγόμενη αυτοδιοίκηση είναι η εξειδίκευση της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο και το θέμα που τίθεται είναι αν η δημοτική αρχή θα συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική ή θα είναι το μακρύ χέρι της.

Στις εκλογές συγκρούστηκαν, όπως είπε, δύο πολιτικές γραμμές. Μία που έλεγε ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της κεντρικής πολιτικής και μία που έλεγε ότι θα συγκρουστεί προκειμένου να πάρει ο λαός ανάσα μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο.

Το ΚΚΕ κάλεσε να υπερψηφιστεί η δεύτερη γραμμή, που εκφραζόταν από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να καταψηφιστεί τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο η άλλη γραμμή, κρατώντας έτσι συνεπή στάση.

Άλλωστε, σχετικά με «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς» υποψήφιους, υπενθύμισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν αντιλαϊκές πολιτικές, με παραλλαγές, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: