Άδωνις Γεωργιάδης: «Η καραντίνα τηρείται επειδή ο κόσμος βλέπει τους νεκρούς και φοβάται» (vid)

Μετά το εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο, το εμπόριο του φόβου που φυλάει τα έρμα και την εκάστοτε εξουσία.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Ενίοτε και τα μέτρα προστασίας ή την πολιτική της κυβέρνησης. Ενώ ο κυρίαρχος λαός είναι πολιτικά ανώριμος και θέλει φοβέρα -ούτε άγιος να ‘τανε- και έναν μπαμπούλα για να επιβάλει την τάξη.

Όσο περισσότερο μιλάνε τα στελέχη της κυβέρνησης, τόσο περισσότερο εκτίθενται και προδίδουν τις πραγματικές τους ιδέες. Καλή ώρα σαν τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, που μιλώντας σε εντελώς φιλικό περιβάλλον -θυμίζοντας τις ένδοξες εποχές των πορτατίφ του Σαμαρά- φανέρωσε με ωμή ειλικρίνεια έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής κυριαρχίας της τάξης του: τον φόβο.

«Μακάρι να είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα. Αλλά και σε αυτό η δική μου άποψη… επειδή είμαι αιρετικός λίγο, πιστεύω ότι αν έπαιρνες την καραντίνα πριν τα κρούσματα, πρώτον θα δεχόσουν μία πολύ μεγάλη κριτική γιατί “μας καταστρέφεις την οικονομία ενώ δεν έχουμε ιό”, και δεύτερον, δεν θα ακολουθούσανε κιόλας.

Δηλαδή ένας από τους λόγους που τηρείται η καραντίνα είναι οι νεκροί που βλέπουν κάθε μέρα και φοβούνται. Αν δεν υπάρχει ο φόβος δεν υπάρχει και η τήρηση των μέτρων».

Ο Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του καταφέρνουν με έναν σμπάρο δύο τριγόνια. Αφενός βάζουν το “φοβισμένο κοπάδι” στο μαντρί και το πείθουν να μισεί θανάσιμα ως “εχθρό” όποιον παρακούει τις εντολές της εξουσίας. Αφετέρου τρέφει ακόμα και τις θεωρίες συνωμοσίας των ψεκασμένων, που νιώθουν να “επιβεβαιώνονται” πως ο αριθμός των θυμάτων είναι φουσκωμένος, για να φοβίζουν τον κόσμο. Κάθε “καλή” κυβέρνηση φροντίζει άλλωστε να ευνοεί και το “αντίπαλο δέος” που την βολεύει…

Το βασικό ζητούμενο είναι πότε θα σπάσει το τείχος του φόβου ο λαός, για να τους δείξει και την άλλη πλευρά του νομίσματος…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: