6 +1 στιγμές “αστικής ευγένειας” πολιτικών στην ελληνική τηλεόραση

Αναδρομή σε λιγότερο και περισσότερο γνωστές στιγμές που η αβροφροσύνη ξεχείλισε σε πολιτικά πάνελ και όχι μόνο.

Οι “παπαριές” της όμορφης και έξυπνης Ελένης Αυλωνίτου, -τις οποίες κανονικά θα δικαιούτο να συνοδεύσει και από το επίθετο “ουρανομήκεις” λόγω της προτίμησης που δείχνει σε εκείνη η ΝΑΣΑ, κατά δήλωσή της- κάνουν από χθες το γύρο του διαδικτύου, δίνοντας μας την αφορμή να θυμηθούμε στιγμιότυπα από το κοντινό και κάπως απώτερο παρελθόν, που πολιτικοί, κυρίως σε πάνελ επέδειξαν την αστική τους ευγένεια, δικαιολογημένα ή μη, μετά γαλλικών ή άνευ.

Ξεκινάμε τιμής ένεκεν με την ίδια την Αυλωνίτου σε περσινή της αντιπαράθεση με τον Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος ως γνωστόν αν δεν υπήρχε ο Σύριζα θα τον είχε εφεύρει. Θέμα οι εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, με τη βουλευτή να κατηγορεί το δημοσιογράφο ως “υπάλληλο της Eldorado gold”, με τον ευαίσθητο λειτουργό της ενημέρωσης να θίγεται βαθιά, οδηγώντας την ευγενή και άριστη Αυλωνίτου να ανακαλεί και να ζητά συγγνώμη κατόπιν απαίτησής του:

Σε παρόμοιο σκηνικό λίγα χρόνια πριν, ο ανάγωγος κομμουνιστής Γιάννης Μανουσογιαννάκης δεν ανακάλεσε δήλωσή του στο Νίκο Ευαγγελάτο, και πάλι στο Σκάι, με την οποία τον “συνέχαιρε” ως καλό υπάλληλο (τότε) του εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου. Αφορμή μια απεργία της ΠΝΟ, με τον Ευαγγελάτο να επιδίδεται στη γνωστή επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, συνοδεία μερίδας Κρητικών αγροτών, που ως Μάρτης από τη Σαρακοστή δε λείπουν με τη μίρλα τους περί “καταστροφής” σε κάθε κινητοποίηση των ναυτεργατών:

Συμβουλές υγείας έδωσε ο Θανάσης Παφίλης σε προεκλογικό πάνελ στις δεύτερες εκλογές του 2015, όταν ο Γρηγόρης Ψαριανός, σε κρίση ισχυαλγίας γνωστή κι ως “Σύνδρομο Γιούνκερ”, άρχισε να λέε κάτι ακατάληπτα για τους 222 βουλευτές που είχαν ψηφίσει πρόσφατα το νέο μνημόνιο (αυτό το οποίο σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν, όπως επιμένετε να μην εκτιμάτε αχάριστοι) και τη σύνδεσή του αριθμού με το διαβολικό 666:

Σε καβγαδάκι ερωτευμένων παραπέμπει η επόμενη σκηνή, λίγο μετά τις πρώτες εκλογές του 2015, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να κατηγορεί το Γιώργο Παπαδάκη για “γλείψιμο στον Τσίπρα” και τον παρουσιαστή να τον αποκαλεί “το μεγαλύτερο κωλοτούμπα της πολιτικής ζωής”. Έκτοτε δεν μπορούμε να μετρήσουμε πόσες φορές ο “κωλοτούμπας” προσκλήθηκε στο “γλείφτη”, το μόνο βέβαιο είναι ότι αγάπη χωρίς πείσματα δεν έχει νοστιμάδα.

Και περνάμε τώρα σε δυο all-time classic πολιτικούς καβγάδες, που όσες φορές κι αν αναφερθούμε σε αυτούς, τόσο περισσότερο θα τους νοσταλγούμε. Εν αρχή ην η ιστορική μονομαχία Γκλέτσου – Τριφύλλη στις δημοτικές εκλογές, για την οποία τα λόγια είναι περιττά. Αν μη τι άλλο, οι πρωταγωνιστές απέδειξαν ότι οι φιλίες δε χαλάνε για τα κόμματα. Ιδίως δε για το κομμουνιστικό κόμμα, με το οποίο συνεργάστηκαν αμφότεροι, αλλά δεν ακούμπησαν. Πρόλαβαν όμως να μας χαρίσουν αυτό το (προλε)καλτ στιγμιότυπο και τους ευχαριστούμε γι’αυτό. Με λύπη μόνο να σημειώσουμε ότι δεν τιμήθηκε μες στον ορυμαγδό η καίρια παρέμβαση του επίδοξου ειρηνοποιού Στράτου Τζώρτζογλου σε ύφος υποψήφιας Μις Κόσμος (εδώ στο 2.20), δηλώνοντας μετά το επεισόδιο πως τα “πράγματα πρέπει να τα κάνουμε με αγάπη, να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Στράτο λείπεις.

Προχωράμε στον κολοφώνα όλων των τηλεοπτικών μπινελικιών, σε μια μοναδική στιγμή αυθεντικής κι αυθόρμητης έκρηξης από τον κατά τα άλλα μειλίχιο Σπύρο Χαλβατζή έναντι στο κομπρεσέρ που ακούει στο όνομα Αργύρης Ντινόπουλος, που εκείνη τη βραδιά δεν άφηνε άνθρωπο να σταυρώσει λέξη σε πάνελ του πάλαι ποτέ ‘Αλτερ:

Κλείνουμε με μια αποστροφή του μεγάλου τζέντλμαν της πολιτικής Θόδωρου Πάγκαλου, από το μακρινό 2008, όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου έξω από τη βουλή σχετικά με μια επιστολή του Κώστα Σημίτη (που τελικά τον έθεσε εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ), ο παλαίμαχος της πολιτικής τον προέτρεψε να ξεκινήσει τη μέρα του με ευχάριστες ερωτικές δραστηριότητες:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: